Assessment voor starters

Je bent net of bijna afgestudeerd en op zoek naar een leuke startfunctie. Misschien heb je al wat sollicitaties gedaan en gemerkt dat je niet de juiste match had met de vacature of organisatie waar je solliciteerde. Als mensen je vragen welke kant je op wil, is je antwoord wat vaag. Je weet het nog niet zo goed of je weet het wel, maar vraagt je af of je een kans maakt.

Het gekke is dat je heel goed weet wat je vakmatig hebt geleerd en kunt. Maar, als het gaat om je wensen, persoonlijke kwaliteiten en verwachtingen van je eerste baan in je vakgebied, dan kun je niet goed verwoorden wat jij echt wil en/of kan. Dat belemmert je in gericht en overtuigd solliciteren.

Deze vragen houden je zoal bezig:

 • Waar moet ik het zoeken? Je weet niet goed op welk soort organisatie je je wilt richten: kies je voor een groot bedrijf, een middelgrote organisatie of beter voor het MKB of een leuk start-up?
 • Ga ik voor het geld of voor iets anders? Wil je in de profit of non profit? Wil je bij de overheid of in het onderwijs? Zou je ook de zorg kunnen overwegen? Wat is voor jou echt van belang in een organisatie?
 • Is die functie te licht voor me of ben ik er nog niet klaar voor? Op welk niveau kun je insteken, op welk soort functies richt je je? Hoe voorkom je dat je te hoog of juist te laag mikt?
 • Kan ik wel aantonen dat ik geschikt ben? Stel je gaat solliciteren, hoe maak je dan aannemelijk dat je op de functie matcht?
 • Wil ik zo’n functie wel? Hoe bepaal je eigenlijk voor jezelf of een vacature voor jou echt interessant is of passend?
 • Wat heb ik die werkgever eigenlijk (echt) te bieden? Wat heb je in huis náást je verworven kennis in je studie? Welke persoonlijke vaardigheden heb je? Wat zijn werkelijk jouw sterke kanten…?

Weten wat je wil en kan: wat bieden wij

 • Wil je weten wat jij wil en kan? 
 • Een helder plaatje van je kwaliteiten en je aspiraties, geobjectiveerd door een positief kritische buitenstaander? 
 • In een overzichtelijk verslag, met een goede toelichting. 
 • Doe dan het assessment voor starters. 

Doe het assessment voor starters op de arbeidsmarkt

In dit assessment helpen wij je om een beeld te krijgen van je kwaliteiten door gebruik te maken van goede psychologische tests en genormeerde online vragenlijsten en een coachingsgesprek met een assessmentpsycholoog. Naar keuze voegen we de mogelijkheid toe om te oefenen met een assessment acteur. Het programma vullen we in op basis van jouw verwachting en wensen. 

Na afloop van het assessment krijg je alle resultaten mee en kun je je persoonlijke portfolio verder compleet maken. 

Opzet van het startersassessment: wat kun je verwachten?

Het programma ziet er zo uit:

 • Intakegesprek via Skype of Facetime: hierin bepalen we samen wat het assessment je moet opleveren en hoe je dat kan bereiken. Dan krijg je ook de prijsopgave.
 • Na de intake krijg je van ons de uitnodiging voor het doen van een online assessment. Per mail krijg je de uitslagen thuis. 
 • In een persoonlijk gesprek van 2 uur zetten we samen alles op een rij: je krijgt feedback op de uitslagen van de vragenlijsten en tests, we bespreken hoe die zich verhouden tot je wensen, CV en ervaring. We onderzoeken samen wat je kunt concluderen uit alle informatie die we verzameld hebben en zetten op een rij wat logische vervolgstappen voor jou zijn.
 • Een extra optie is het werken met een assessment acteur aan de hand van realistische cases. Je krijgt dan meteen feedback op je communicatieve en persoonlijke effectiviteit. Dit kan al in een bijeenkomst van 2 uur.
 • Een verslag van je assessment is een extra optie.

Wat kost het startersassessment?

Een startersassessment kun je al doen voor € 495,00 inclusief BTW. Voor dat bedrag doen we het intakegesprek, het online assessment en we bespreken de resultaten in een bijeenkomst van 2 uur.

Een bijeenkomst met een assessment acteur kost je aanvullend € 495,00 en een schriftelijk verslag € 155,00.

Tevredenheidsgarantie: als je niet tevreden bent over het assessment, krijg je van ons geen factuur!

Overweeg je om je het startersassessment te doen, maar heb je nog vragen? Bel dan 024 397 8891 of mail naar info@md-act.nl

Meer informatie in onze blog Assessment voorbereiden: wat kun je doen?
Lees blog

Annemieke van Steen, HR Manager, Pivoton, Ede

Mariëlle, wij zijn beiden erg positief over het traject, zowel over het verloop van de afspraken, de dag zelf en alsook over de inhoudelijke terugkoppeling:

 • Jouw flexibiliteit, het meedenken, het verplaatsen en het verschuiven en de uiteindelijke afspraakbevestigingen getuigen van flexibiliteit en het makkelijk kunnen schakelen. Erg prettig!
 • In je inhoudelijke terugkoppeling laat je zien dat het een ‘op maat advies’ is waarbij standaardteksten (die je meestal wel ergens terugleest) achterwege zijn gelaten. Je hebt daar waar nodig nuance aangebracht en daarmee de rol ook duidelijk weten te vertalen naar de benodigde competenties.
 • R. zelf heeft het assessment als pittig, maar ook zeker als heel leuk, ervaren. “De dag was goed verzorgd”, aldus R.