Stoppen met piekeren

Geschreven door Albert van Veen op 13 mei 2019

Stoppen met piekeren

Als je piekert, gericht op het vinden van een goede aanpak of oplossing, kan piekeren een helpende strategie zijn. Als je veel en lang piekert over van alles en nog wat en het helemaal niets oplost, wordt piekeren een probleem. Wat kun je dan doen?

Zelfbeeld verbeteren: hoe doorbreek je de negatieve spiraal?

Geschreven door Mariëlle Damoiseaux coach Nijmegen en omgeving op 2 mei 2019

Zelfbeeld verbeteren
Je zelfbeeld verbeteren: uit je negatieve spiraal stappen en in een positieve spiraal terechtkomen. Hoe werkt dat?

Burn-out symptomen: waarom (h)erkennen we deze vaak niet op tijd?

Geschreven door Albert van Veen op 22 april 2019

Burn-out symptomen

Een burn-out komt nooit zonder aankondigingen vooraf. Maar ondanks de burn-out symptomen komt een burn-out voor de meeste mensen toch onverwacht. Hoe kan dat? 

Angst door gebrek aan zelfvertrouwen: je kan je angst leren beteugelen

Geschreven door Sander Dorgelo coach Amersfoort en omgeving op 15 april 2019

Angst en gebrek aan zelfvertrouwen

Gebrek aan zelfvertrouwen kan ertoe leiden dat je je bang of angstig voelt wanneer je iets moet gaan doen, zelfs wanneer er feitelijk niet veel kan gebeuren. Je kunt gaan piekeren, rampscenario’s bedenken en er wakker van liggen. De angst wordt er eerder groter dan kleiner van en het kost je veel energie.

In deze blog beschrijft Sander Dorgelo hoe hij ervoer dat zijn angst sterk verminderde door op een andere manier met zijn angsten om te gaan.

Hoe eigen leefregels en overtuigingen geluk in de weg kunnen zitten

Geschreven door Albert van Veen op 2 april 2019

Leefregels, overtuigen en ongelukkig zijn

Iedereen wil gelukkig zijn. Iedereen heeft behoefte aan erkenning en waardering. En iedereen wil geaccepteerd worden, gewoon om wie hij of zij is.

Deze blog gaat over hoe we onszelf en ons geluk in de weg kunnen zitten bij ons verlangen om gezien en geaccepteerd te worden. Onze eigen leefregels en niet-realistische overtuigingen spelen hierbij een belangrijke rol.

Gemotiveerde en betrokken medewerkers: het belang van een goed werkklimaat

Geschreven door Albert van Veen op 25 maart 2019

gemotiveerde en betrokken medewerkers en het belang van een goed werkklimaat

Een goed werkklimaat biedt de meeste kans op betrokken en gemotiveerde medewerkers. Uit veel onderzoek blijkt dat een goed werkklimaat niet alleen goed is voor de motivatie en betrokkenheid van medewerkers: het is ook heel goed voor de bedrijfsresultaten.

Mindfulness: meer zelfvertrouwen door minder je best te doen

Geschreven door Sander Dorgelo coach Amersfoort en omgeving op 18 maart 2019

Mindfulness en meer zelfvertrouwen

Sinds een paar weken doe ik aan Mindfulness. In m’n eentje middels een app die Headspace.com heet. Voor mij is het een openbaring. Niet zozeer vanwege het feit dat ik mediteren altijd stom en heel saai vond en het nu met plezier doe. Nee, met name vanwege het inzicht dat aan de basis ligt van Mindfulness: je bent goed zoals je bent en daar hoef je niet hard voor te werken. Integendeel, je hoeft er juist helemaal niks voor te doen. Je hoeft alleen op te houden met iets te doen. Dus minder hard werken voor meer zelfvertrouwen!

Ik heb altijd hard gewerkt om goed genoeg te zijn: vaak zonder succes

Ik heb altijd hard gewerkt om een sluimerend onderliggend gevoel (of is het een gedachte?) van niet goed zijn te bestrijden. Met hard werken uitblinken en aardig gevonden worden. Zoals ik al vaker heb beschreven werkt dat niet. Vroeg...