Gemotiveerde en betrokken medewerkers: het belang van een goed werkklimaat

Geschreven door Albert van Veen op 25 maart 2019

gemotiveerde en betrokken medewerkers en het belang van een goed werkklimaat

Een goed werkklimaat biedt de meeste kans op betrokken en gemotiveerde medewerkers. Maar waar hebben we het over als het gaat om het werkklimaat? Met andere woorden: waar moet je naar kijken om het werkklimaat te kunnen beoordelen?

Beoordelen van het werkklimaat

Als je wilt beoordelen hoe het is gesteld met het werkklimaat, moet je kijken naar verschillende aspecten. Bijvoorbeeld:

Zitten medewerkers goed in hun vel?Komen ze graag naar hun werk?Gaan medewerkers vriendelijk en respectvol met elkaar om?

Maar bij een goed werkklimaat gaat het niet alleen om de onderlinge sfeer op een afdeling of binnen een team, het gaat ook om de volgende zaken:

Is de organisatie flexibel, worden problemen snel opgelost en procedures makkelijk aangepast aan veranderende omstandigheden?Worden binnen de organisatie ...

Mindfulness: meer zelfvertrouwen door minder je best te doen

Geschreven door Sander Dorgelo coach Amersfoort en omgeving op 18 maart 2019

Mindfulness en meer zelfvertrouwen

Sinds een paar weken doe ik aan Mindfulness. In m’n eentje middels een app die Headspace.com heet. Voor mij is het een openbaring. Niet zozeer vanwege het feit dat ik mediteren altijd stom en heel saai vond en het nu met plezier doe. Nee, met name vanwege het inzicht dat aan de basis ligt van Mindfulness: je bent goed zoals je bent en daar hoef je niet hard voor te werken. Integendeel, je hoeft er juist helemaal niks voor te doen. Je hoeft alleen op te houden met iets te doen. Dus minder hard werken voor meer zelfvertrouwen!

Ik heb altijd hard gewerkt om goed genoeg te zijn: vaak zonder succes

Ik heb altijd hard gewerkt om een sluimerend onderliggend gevoel (of is het een gedachte?) van niet goed zijn te bestrijden. Met hard werken uitblinken en aardig gevonden worden. Zoals ik al vaker heb beschreven werkt dat niet. Vroeg of...

Burn-out: waarschuwingssignalen en de gevarenzone

Geschreven door Albert Van Veen coach Nijmegen en omgeving op 11 maart 2019

Burn-out

Een burn-out krijg je niet zomaar: daar gaat een lange periode aan vooraf met te veel spanning en te veel (werk)druk. Deze gaat gepaard met verschillende klachten. Als dat maar lang genoeg duurt, kan er een moment komen dat er ineens iets knapt: de energie is op en je kunt simpelweg niet meer verder. Je lichaam heeft te lang te veel stresshormoon aangemaakt.

Zit je in omstandigheden waarin druk en stress al een langere tijd veel van je vragen? En wil je weten of je in de buurt bent van de gevarenzone? Als je regelmatig veel last hebt van twee of meer van de volgende klachten is het antwoord zeer waarschijnlijk 'ja':

Erkenning van medewerkers draagt bij aan motivatie en betrokkenheid

Geschreven door Bob van der Heijden op 15 februari 2019

motivatie en betrokkenheid vergroten door medewerkers erkenning te geven

Voor een organisatie is het van vitaal belang dat medewerkers zich betrokken voelen bij de doelstellingen die de organisatie nastreeft en de motivatie hebben om zich actief in te zetten deze doelen te behalen.

Als leidinggevende ben je de eerste in lijn die positief kan bijdragen aan de motivatie en betrokkenheid van de mensen die je aanstuurt. Sommige leidinggevenden gaan uit van het standpunt “ik betaal mijn medewerkers om betrokken te zijn”. Deze houding gaat uit van de misvatting dat het betalen van loon automatisch betrokkenheid oplevert. Natuurlijk is loon belangrijk, maar onderzoek laat zien dat de relatie tussen loon en zaken als betrokkenheid en werktevredenheid beperkt zijn.

Motivatie en betrokkenheid vergroten

Wat beïnvloedt motivatie en betrokkenheid? We weten dat erkenning en intrinsieke motivatie belangrijk zijn voor het behalen van succes. De...

Hoe herken ik de goede loopbaancoach?

Geschreven door Robert wouterse loopbaancoach Nijmegen en omgeving op 4 december 2018

Zit ik nog wel op de juiste plek? Kan en wil ik dit werk blijven doen tot mijn 67e? Ik vind mijn werk leuk, maar de organisatie niet: wat nu? Ik twijfel of ik voor mezelf moet beginnen. Ik wil wat anders doen, maar weet niet wat. Allemaal vragen die je vaak niet zomaar beantwoordt. En als je het antwoord wel al hebt gevonden, hoe ga je daar dan mee verder?

...

Nieuwsgierigheid, medewerkersbetrokkenheid en samenwerking

Geschreven door Bob van der Heijden op 26 november 2018

Leidinggevenden zeggen dat ze medewerkers waarderen die vragen stellen en op onderzoek uitgaan, maar onderzoek toont aan dat veel leidinggevenden in de praktijk nieuwsgierigheid onderdrukken uit angst dat het risico’s met zich meebrengt of de efficiency op de werkvloer ondermijnt.

Nieuwsgierigheid onderdrukken is een gemiste kans, want nieuwsgierigheid versterkt medewerkersbetrokkenheid en samenwerking. Nieuwsgierige medewerkers maken betere keuzes, verbeteren de

...

Bang om fouten te maken, groeimindset en leren

Geschreven door Mariëlle Damoiseaux coach Nijmegen en omgeving op 13 november 2018

"Falen", wat een rotwoord eigenlijk. Niemand wil toch falen?

Veel mensen zijn regelmatig bang om fouten te maken, het niet goed te doen, te zakken, 'onderuit te gaan' te falen etcetera. Ofschoon ik geen cijfers kon vinden over het aantal volwassenen dat last heeft van faalangst, merken we in onze coachingspraktijk dat de angst om te falen veel voorkomt. Die angst gaat vaak hand in hand met spanningsgevoelens, onzekerheid en b

...