Ik zoek een (online) coach, maar hoe vind ik een goede coach? Dat is niet zo eenvoudig: iedereen die dit wil, goed opgeleid of niet, kan een bordje met ‘coach’ op zijn voordeur schroeven en aan de slag gaan als coach. En het aantal coaches is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Veel ‘coaches’ zijn niet verbonden aan een beroepsvereniging. Het staat deze coaches vrij om te bepalen hoe ze te werk gaan.

Waar moet je op letten om in het grote aanbod van coaches de goede van de minder goede te onderscheiden?

In deze blog geven we je tips voor het vinden van een goede coach. Wij richten ons met onze tips op het vinden van coaches die zijn gespecialiseerd in werkgerelateerde vragen.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons!
024 3978 892 info@MD-act.nl

Wat helpt je bij het vinden van een goede coach?

Om in het woud van coaches de voor jou de goede te vinden, zijn de volgende 3 vragen behulpzaam.

1.Wat is de aard van mijn vraag?
Deze vraag is misschien voor de hand liggend, maar toch: de aard van je vraag bepaalt wat voor een type coach je zoekt. Daarmee zorg je voor de eerste schifting. Kijk daarom eerst hieronder of jouw coachvraag ertussen zit.
a) Je voelt je al een tijdlang onprettig. Je bent bijvoorbeeld somber, depressief, onzeker of angstig. Misschien zie je het leven even niet meer zo zitten. Niets is nog echt leuk of kan je vrolijk maken. Of je nu op je werk bent of thuis zit, je zit eigenlijk de hele tijd niet lekker in je vel. Je gevoelens leggen een grauwsluier over je leven. En het duurt al een tijdje en het lijkt niet vanzelf voorbij te zullen gaan. Dan is een coach in de regel niet de aangewezen persoon om je te helpen; dan komt een therapeut eerder in aanmerking. De eerste stap is dan een bezoek aan de huisarts. Die kan je doorverwijzen.

b)  Je hebt een ‘levensvraag‘, een vraag die betrekking heeft op de kwaliteit van je leven. Het gaat bijvoorbeeld over de vraag of je in de verhouding tussen werk en in je privéleven de juiste keuzes maakt. Of je vraagt je af wat voor jou het leven extra zin kan geven, of wat je levensdoel is. Of je wilt meer sturing geven aan je eigen leven en het gevoel hebben dat je de dingen doet omdat jij ze belangrijk vindt in plaats van dat je je vooral laat leven door de omstandigheden. Met dergelijke vragen begeef je je op het terrein van de zogenaamde life-coach.

c) Je hebt een werkgerelateerde ontwikkelvraag. Je vindt het bijvoorbeeld lastig om presentaties te geven voor klanten. Of je bent te perfectionistisch, waardoor je steeds te lang met je werkzaamheden bezig bent. Mogelijk geef je leiding en vind je het moeilijk om ‘de baas’ te zijn als dit nodig is. Of je hebt vaak onenigheid met collega’s en volgens je leidinggevende ligt dit vooral aan jou. Met dergelijke vragen zit je op het werkterrein van de traditionele coach, de coach voor werkgerelateerde vragen.

Iets te perfectionistisch misschien?

2. Welke methode of werkwijze spreekt je aan?
Als je een idee wilt krijgen van methodes waarmee werkgerelateerde coaches werken, moet je even tijd nemen om je hierin te verdiepen. Het zijn er namelijk heel veel, maar het loont de moeite om hiervan in elk geval globaal een beeld te krijgen en te beoordelen welke jou aanspreken en met welke methoden je liever niet wilt gaan werken. Bedenk echter wel dat het uiteindelijk vooral om de kwaliteit van de coach gaat.

Om je op weg te helpen, zet ik een aantal veel gebruikte, deugdelijke methoden op een rij:

a) Socratisch coachen
b) Oplossingsgericht coachen
c) Rationele Emotieve Therapie
d) Voice Dialogue
e) Transactionele Analyse
f) NLP
g) Systemisch coachen
i) Coachen met ACT

Het voert te ver om hier de methoden uitgebreid te beschrijven. Onder andere op internet kun je er meer informatie over vinden.

3. Wat zegt iets over de kwaliteit van de coach?
De methoden waarmee een coach werkt, zijn belangrijk. Maar de kwaliteit van de coaching staat of valt met de kwaliteit van de coach zelf! Wat zijn zaken die iets zeggen over de kwaliteit van coach. Ik zet ze hieronder voor je op een rijtje.

a) Kijk op de website of je kunt achterhalen hoelang iemand als coach actief is. In de regel geldt uiteraard: hoe langer iemand mensen coacht en begeleidt, des te meer ervaring hij heeft en des te groter is de kans dat hij het vak ‘in de vingers heeft’. Daarnaast is het zo dat, als iemand al geruime tijd in staat is geweest om al als coach ’te overleven’, hij zich in die rol kennelijk bewezen heeft.

Het bovenstaande gaat natuurlijk vooral op voor diegenen, voor wie coaching en begeleiding hun fulltime baan is. Het merendeel van de coaches heeft echter een baan en ‘doet’ coaching er parttime bij. Als de coaching geen substantieel deel uitmaakt van iemands dagtaak, is extra kritisch wikken en wegen aan te raden.

b) Coaches die zijn aangesloten bij een beroepsvereniging, moeten aan allerlei voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld een minimale hoeveelheid ervaring hebben, een verplicht aantal intervisie uren per jaar volgen en jaarlijks een minimum aantal studiepunten op het vakgebied verwerven door het volgen van trainingen en opleidingen. Natuurlijk geen absolute garantie voor kwaliteit, maar voldoen aan deze eisen vergroot natuurlijk wel degelijk de kans dat sprake is van een deugdelijke coach.

c) De kwaliteit van coaching is erbij gebaat dat de coach verstand heeft van inter- en intra-menselijke processen: wat zijn processen en mechanismen die spelen tussen mensen en in hoofden van mensen, die van invloed zijn op gedrag en emoties. De kans dat een coach daar weet van heeft, is natuurlijk groter wanneer hij een studie heeft gevolgd op het terrein van de menswetenschappen, zoals psychologie, andragogiek of sociologie. Ook bij een therapeut of psychiater die zijn diensten als coach aanbiedt, kun je een brede kennis op dit terrein verwachten.

d) De kans dat iemand een serieuze en goede professional is, is ook groter wanneer meerdere cliënten over hem (gedetailleerde) positieve feedback geven. Referenties, of statements (met naam en toenaam) op de website, vormen dus ook een extra zekerheid dat je te maken hebt met een deugdelijke coach.

e) The proof of the pudding is in the eating.
Als aan bovenstaande indicatoren wordt voldaan, is de kans groot dat je met een professionele en goed onderlegde coach te maken hebt. Maar of hij ook voor jou een goede coach is, weet je pas als je met hem aan het werk bent geweest. Jij moet de bekende ‘klik’ voelen en hij moet bij jou vertrouwen weten te wekken. Daarom is het belangrijk dat je de mogelijkheid hebt om vrijblijvend en uitgebreid kennis te maken. Naast kennismaken moet ook aandacht worden besteed aan je vraag. En de coach moet al iets hebben laten zien van hoe hij jouw vraag zal op- en aanpakken. Alleen als je dan nog kosteloos ‘nee’ kan zeggen tegen samenwerken met deze coach, kun je met een goed gevoel ‘ja’ zeggen.

Als je je netwerk inschakelt bij het zoeken naar een goede coach, of hiervoor een beroep doet op iemand binnen je organisatie, kunnen de antwoorden die je hebt gegeven op bovenstaande vragen helpen om de eisen die je stelt duidelijk te omschrijven. Wij hopen ook dat de informatie je, wanneer je op zoek bent naar een goede coach, helpt om op websites van coaches gericht te zoeken naar de informatie die iets zegt over hun kwaliteit.

Online coaching

Aan een coach die je zoekt voor online coaching stel je natuurlijk dezelfde eisen als aan een coach voor face-to-face gesprekken. Wat naast de kwaliteit van de coach van belang is bij online coaching, is dat voor het videobellen gebruik gemaakt moet worden van een veilige (en stabiele!) applicatie. Veel applicaties waarmee je kunt videobellen voldoen niet aan belangrijke veiligheidseisen. De privacy van wat je met elkaar bespreekt is dan bijvoorbeeld niet gegarandeerd. Of de beheerder van de applicatie kan jouw persoonlijke gegevens delen met derden.

Wij maken gebruik van applicaties die AVG proof zijn. Deze voldoen aan de Europese regels voor pricacy en worden ook gebruikt worden door psychologen en psychiaters voor online therapie.

Voor meer info over de (on)veiligheid van applicaties voor beeldbellen, zie bijvoorbeeld Keuzehulp Privacy Videobellen of de checklist van het Nederlands Huisartsen genootschap.

Persoonlijk kennismaken

Als je op zoek bent naar een coach voor jezelf, of voor medewerkers uit je organisatie, neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Zoek je naar tips of advies over persoonlijke ontwikkeling? Bel ons direct
024 3978 892 info@MD-act.nl

Tags: Coaching

Albert van Veen op 9 april 2015
NIP-Registerpsycholoog | MD assessment coaching training

Albert van Veen, coach Nijmegen en omgeving, is registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie en tevens een door het CRKBO erkende trainer voor het kort beroepsonderwijs.

Sinds 1995 coacht en traint Albert medewerkers, leidinggevenden en (management)teams. Lees verder

Albert is bereikbaar op 024 3978 892

MD-act biedt trainingen en coaching door heel Nederland
Bekijk alle blogs van Albert van Veen

In de afgelopen 25 jaar hebben wij meer dan 2000 mensen gecoacht

Het traject bij Mariëlle heb ik als zeer positief ervaren. Het gaf me meerwaarde voor de items waar ik mee bezig ben in deze fase van mijn carrière/leven.

De sessies waren intensief voor de geest, maar gaven een positief gevoel en energie. Door dit traject heb ik een beter zicht op mijn positieve eigenschappen, meer geloof en vertrouwen in mijn eigen kunnen en meer energie en durf.

Bram de Mol, 24 september 2019
Senior Controler

Door de coach-gesprekken met Albert en middels de opdrachten die ik meekreeg, ben ik tot diverse inzichten gekomen over mijzelf als persoon, mijn brein, heb ik mijn alter-ego leren kennen en heb ik zicht gekregen op diverse communicatiepatronen. Albert weet goed tot de kern te komen waardoor ik ben gaan inzien waarom ik handelde zoals ik deed, herken ik bij mezelf alsook bij anderen bepaald gedrag en kan ik mijn handelen, mijn gedachten en mijn wijze van communiceren beter sturen. Om hier bewust van te blijven, reflecteer ik met regelmaat.

Ook heb ik een loopbaanonderzoek met Mariëlle gedaan. Hierdoor heb ik zicht gekregen op mijn drijfveren, mijn carrièrewaarden en heeft Mariëlle me laten inzien waar mijn kwaliteiten liggen. Daarnaast heb ik echt ervaren en daarmee geleerd om te vertrouwen op mijn onderbuikgevoel.

Beide trajecten hebben eraan bijgedragen dat ik weer goed in mijn vel zit, vol energie aan het werk ben in een prettige omgeving. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Albert en Mariëlle, enorm bedankt!
September 2019
Anoniem

De coaching was mijn eigen initiatief. In het verbetertraject waarin ik zat, zei ik tegen mijn leidinggever: “We komen er samen niet uit. Ik heb daar externe hulp bij nodig”.

De eerste keer dat ik bij Albert binnen kwam was ik verbitterd, maar door het hele proces waar ik doorheen ben gegaan, ben ik die verbittering kwijtgeraakt en kon ik zaken achter me laten. Daardoor heb ik mijn oude werk netjes kunnen afsluiten en kon ik ook positief naar ander werk gaan zoeken.

Door de coaching hebben anderen gemerkt dat ik rustiger werd. Ik leerde weer om de tijd te nemen voor mijn collega’s die met een vraag aan mijn bureau kwamen en ik kon ze weer netjes en correct te woord te staan. Daar heeft met name het timemanagement mij bij geholpen. Dat heeft me ook geleerd om mijn tijd goed in te delen en te doseren.

Ik ben grootgebracht met knokkersmentaliteit: zo is het en zo doen we dat! Maar ja, dat werkt zo niet in de praktijk! Door het verhaal over de M en de W kon ik zien dat ik wel kan denken dat ik gelijk heb en dat ik het allemaal goed doe, maar dat een ander daar toch een andere kijk op kan hebben.

Wat heel belangrijk is voor mezelf, is dat ik door de coaching nu veel beter luister, vragen stel en doorvraag. Dat deed ik te weinig. Daardoor begrijp ik de ander nu beter en de ander mij ook.

Ik was er verbaasd over hoe snel Albert doorhad hoe ik in elkaar steek en dat hij mij zo snel begreep. Dat is belangrijk in het coaching traject. Wat hij dan zegt, komt niet kwetsend over, helemaal niet! Hij heeft een correcte manier om gevoelens en situaties te verwoorden en dit is niet veroordelend maar hij haalt juist het goede naar boven.

Ik raad anderen coaching aan als ze ergens alleen niet goed uitkomen. Ik kon wel met vrienden en familie praten over mijn situatie en ze hadden hier allemaal begrip voor, maar ik had toch het gevoel: ik sta er alleen voor… Door de coaching had ik dat niet: Albert begeleidde mij en hielp mij met mijn probleem. De knowhow die ik kreeg (Hoe ga je met gevoelens en situaties om? Hoe kijk je er tegenaan? Begrip krijgen voor anderen en voor andere meningen) was voor mij erg belangrijk. Ik werd door Albert gestimuleerd om zaken uit te proberen in de praktijk. Vervolgens bespraken we dat samen en kreeg ik feedback. De coach gaf me het gevoel dat ik er niet alleen voor stond.

Tilly Ariëns, 20 april 2018
Salarisadministrateur
Groesbeek 

Mijn leidinggevende bood mij coaching aan vanwege de problemen die ik had met het in de lucht houden van alle ballen. Omdat ik veel vertrouwen heb in mijn leidinggevende, en omdat Albert door iemand binnen de organisatie was aanbevolen, had ik over het coachingstraject voor aanvang geen enkele twijfel.

Albert is hartelijk en informeel. Dat zorgde voor een veilige en relaxte sfeer en het stelde me op mijn gemak. Wat ik heel sterk vond, was dat mij de ruimte gelaten werd voor het maken van keuzes. Albert is een empathische en charmante man en bovenal een prettige gesprekspartner die de juiste vragen stelt en verbanden (bloot)legt. 

Verrassend is een aantal inzichten die mij erg aan het denken hebben gezet. Deze inzichten hebben mijn denken en handelen in positieve zin veranderd. Door de coaching heb ik o.a. geleerd te relativeren en mijn waarden en normen in perspectief te zien. Verder stel ik nu minder strenge eisen aan mezelf en aan anderen. Ik voel beduidend minder druk, omdat ik mezelf minder druk opleg. Ik ben bewuster van mijn primaire taken. Privé en werk scheid ik duidelijker en dat geeft rust.

Mijn partner zegt dat ik sinds de coaching opener en meer in verbinding ben. Ook maak ik mijn gevoelens nu bespreekbaar.

Ik kan coaching beslist aanbevelen aan iedereen die worstelt met zichzelf, problemen ervaart op het werk en/of in de relationele sfeer. Het is heel prettig om je verhaal en gevoel te kunnen delen met iemand die hiermee professioneel omgaat.

Rutger van Veen, 23 maart 2018
Docent team Bouw, Infra en Interieur, ROC Nijmegen

Mijn leidinggevende gaf aan dat ik coaching kon gebruiken, maar ik had zo mijn twijfels. Ik dacht: als ik het kan gebruiken, zijn er ook wel anderen die coaching nodig hebben! Daarnaast had ik al ervaring met coaching, maar dat had toen helemaal geen effect op mij….

Toen ik eenmaal met Albert de coaching was begonnen, zag ik dat het me nu wel hielp. Voor de coaching kon ik echt lijden aan mijn negatieve gedachten en problemen. Jij hebt me bewust gemaakt van waar ik mee bezig ben en met verschillende methoden geleerd om mij niet meer zo te laten leiden door negatieve gedachten en problemen.

Ik ben daardoor vrolijker geworden, zowel op het werk als privé. Ook heb ik door de coaching op het werk en privé minder conflicten. En de pijn die ik bij spanning altijd voelde aan mijn borst, daar heb ik ook geen last meer van.

Ik raad jou sterk aan voor mensen die problemen ervaren op hun werk of privé, of last hebben van stress. Want je coaching werkt echt! Je scoort voor mij een 10.

A.S., 14 maart 2018
Administratief medewerker WMO en Jeugdzorg, gemeente Berg en Dal

Mariëlle bezit het vermogen om je met andere ogen naar jezelf en je manier van denken en handelen te laten kijken. Hierbij ontdek en leer je veel over jezelf.

Wat voor jou vanzelfsprekend leek te zijn blijkt niet altijd de beste manier van denken en handelen te zijn. Ze geeft je duidelijke inzichten in hoe het anders kan, op zo’n manier dat je deze nieuwe denkwijze gemakkelijk en positief oppakt en accepteert dat het zo ook kan en je echt verder helpt. Ik heb een grote persoonlijke groei doorgemaakt door haar training en ga nu anders om met moeilijke situaties waar ik in het verleden tegenaan liep.

​Ariejanne de Groot,
Senior Projectassistent, Raad voor Accreditatie, Utrecht

Ik heb van Albert tools gekregen om krachtiger en meer in balans te kunnen communiceren.

Door de coaching heb ik bepaalde situaties beter leren beoordelen, mijn eigen handelen en oordelen, en daardoor kan ik deze situaties nu weer met vertrouwen aangaan, dat voelt een stuk relaxter.

Miriam Kisters
Senior Communicatieadviseur, Gloedcommunicatie, Nijmegen

Albert is voor mij een prima coach geweest in een moeizame periode waarin ik bijna ben vastgelopen in mijn leuke, maar erg veeleisende baan. Op een professionele manier werkten we samen aan mijn, soms wat doorgeschoten ijver. Hij liet me inzien dat niet de ander, maar ik zelf de lat zo hoog legde. Hij leerde mij om de balans te zoeken tussen moeten, werken en genieten. Ik ervaar het als heel prettig dat hij voornamelijk de oplossingen in het heden zocht. Nog steeds stap ik af en toe in mijn valkuil maar grijp dan terug op het inzicht dat Albert mij in mijzelf gegeven heeft. Je kunt stellen dat ik door de coaching van Albert in ieder geval voor mezelf, maar ik denk ook voor anderen, een prettiger mens ben geworden.

​Joyce Lauret,
Subsidieadviseur Provincie Gelderland, Arnhem

Ik ken Mariëlle sinds 2009 vanuit mijn functie als Talent & Leadership Manager. Mariëlle en ik werken al jaren prima samen. Zij is een uitstekende coach voor een groot aantal van onze medewerkers gebleken. De evaluaties van de coaching van Mariëlle waren zonder uitzondering erg goed. Mariëlle levert maatwerk en is in staat met verschillende mensen en vraagstukken resultaat te halen. Sterk in haar aanpak is dat zij altijd afstemt met de leidinggevende en ook duidelijke terugkoppeling geeft na afloop van een coachingstraject. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach!

​Hans van Loon,
Human Resources Development Manager, SPIE Nederland, Breda

Mijn traject bij Albert heeft mijn managementskills flink verbeterd. Hij houdt een spiegel voor, is eerlijk en open en kan hard zijn zonder respectloos te worden. Dat is precies wat je nodig hebt in een coachingstraject waarin je werk aan je persoonlijke ontwikkeling.

Frank,
Samensteller Nieuws, Omroep West, Den Haag

Ik heb Albert als een zeer betrokken trainer/coach leren kennen. De kracht van Albert is zijn wetenschappelijke achtergrond gekoppeld aan een jarenlange ervaring als trainer/coach. Met deze schat aan ervaring was Albert tijdens de individuele coaching staat om heel nauw bij mijn vragen aan te sluiten. Ik kijk met zeer veel genoegen terug op de gesprekken met Albert die mij geholpen hebben om extra stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling te zetten. Centraal staat bij Albert de vraag wat wel kan en hoe en dus meer het creëren van de mogelijkheden in plaats van het wegnemen van de beperkingen.

Jörg Sauer,
Directeur / Adviseur arbeidsverhoudingen, VHP2, Eindhoven

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.