Zoek je een coach om te werken aan je professionele en persoonlijke ontwikkeling? Als dat zo is, hoef je niet ver te zoeken: het aanbod aan coaches is enorm! Ook op onze website tref je meerdere (11) coaches aan die werkzaam zijn in verschillende delen van het land.

Helaas is de titel ‘coach’ niet beschermd. Iedereen kan zich coach noemen en een coachingspraktijk beginnen. De vraag is hoe je erachter komt of iemand die zich coach noemt ook een goede coach is.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons!
024 3978 892 info@MD-act.nl

Een goede coach: waaraan herken je deze?

Een goede coach beschikt over de juiste vaardigheden: hij moet goed kunnen luisteren, goede vragen kunnen stellen, de nodige (levens)ervaring hebben en hij moet je alternatieve inzichten, ideeën en mogelijkheden aan de hand kunnen doen. Een goede coach is iemand met kijk op mensen. En iemand die zorgzaam is, maar waar nodig ook respectvol kan confronteren. Natuurlijk is het ook erg belangrijk dat je met je coach een goede klik hebt.

Opleiding en werkervaring dragen bij aan het goed kunnen uitoefenen van de rol van coach. De meeste coaches van MD-act hebben een afgeronde opleiding als psycholoog of andragoog. Deze mensgerichte studies vergroten je inzicht in hoe mensen leren en zich ontwikkelen. Door het volgen van trainingen en opleidingen hebben al onze coaches zich in de afgelopen jaren bekwaamd in hun rol als coach. Daarnaast hebben ze allemaal jarenlange werkervaring opgedaan in uiteenlopende (management)functies binnen verschillende organisaties.

Of je met een persoonlijk coach een goede ‘klik’ hebt en of het iemand is met de juiste vaardigheden, daar kom je natuurlijk pas echt achter als je met hem of haar kennis hebt gemaakt en aan het werk bent geweest. Daarom starten wij altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo kun je eerst rustig kennismaken met de coach en ervaren of het voor jou de juiste man of vrouw is.

Nieuwsgierig naar onze coaches?

Omdat het oordeel van mensen die met ons hebben gewerkt je een beeld geven van hoe wij door anderen als coaches zijn ervaren, verwijzen wij naar beoordelingen op onze pagina reviews.

Wil je vrijblijvend kennismaken met een van onze coaches? Neem dan contact op: 024 397 8892

Wil je regelmatig informatieve artikelen ontvangen over onderwerpen op het terrein van mens en werk?
Schrijf je nu in

Kosten coaching: € 164,25 excl. BTW

Kosten coaching zakelijke klant

De kosten voor coaching zijn € 164,25 per uur. Voorafgaand aan het coachingstraject maken we samen afspraken over het aantal sessies en de duur van de sessies.

Aftrekbaarheid van de kosten

De kosten voor coaching zijn voor werkgevers aftrekbaar. In de praktijk betekent dit dat de kosten voor coaching uitkomen op ongeveer € 80,- per uur.

Kosten coaching voor particulieren

Kijk op deze pagina voor het tarief dat wij hanteren voor particulieren.

Loopbaancoaching

De kosten voor loopbaancoaching zijn voor particulieren vaak wel deels aftrekbaar. De coaching moet dan wel aan een paar strenge eisen voldoen:

 • De coaching moet verband houden met het verwerven van inkomen uit werk of verbetering op de arbeidsmarkt
 • Er moet sprake zijn van een leertraject, waarbij de kennis onder begeleiding of toezicht wordt opgedaan
Voor meer praktische tips bij het zoeken naar een goede coach
zie onze blog

Wat is een goede coach?

Op basis van onderzoek dat in 2015 is gedaan door Jones c.s. en door De Haan en Burger in de periode 2011-2013 en in 2016, hebben wij een checklist samengesteld die je kunt gebruiken wanneer je op zoek bent naar een goede coach. De kenmerken waaraan een effectieve coach blijkt te moeten voldoen, zijn niet verrassend. Maar te weten dat ze zijn gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, geeft deze checklist wat ons betreft wel meer ‘gewicht’. 

Checklist voor het beoordelen van een coach

Voor je met een coach in zee gaat, moet je altijd de mogelijkheid hebben om vrijblijvend een (intake)gesprek te hebben. Het beste is om in het eerste gesprek niet alleen kennis te maken, maar om ook al te praten over de vraag waarmee je in het coachingstraject met een coach aan het werk wilt gaan. Op die manier kun je veel beter beoordelen of je te maken hebt met een coach die voor jou goed is. Probeer gedurende het gesprek antwoord op of gevoel te krijgen bij onderstaande vragen: 

 • Heb ik het gevoel dat ik te maken heb met een professionele en ervaren coach?
 • Word ik door deze coach begrepen, of moet hij/zij moeite doen om zich in te leven in dingen die voor mij belangrijk zijn? 
 • Voel ik me op mijn gemak bij deze coach?
 • Komt deze coach op mij betrouwbaar over?
 • Heb ik de overtuiging dat deze coach de omstandigheden waarin ik zit, en waarin ik wat ik in het coachingstraject wil ontwikkelen en leren moet gaan toepassen, heel goed begrijpt?
 • Weet deze coach wat het eindresultaat van het coachingstraject moet zijn en kan hij dit voor mij helder verwoorden?
 • Heeft hij/zij mij duidelijk gemaakt wat ik van hem/haar als coach kan verwachten?
 • Heeft de coach mij duidelijk gemaakt wat ik in het coachingstraject zelf moet gaan doen?
 • Ervaar ik bij deze coach een open en onderzoekende houding, of heb ik het gevoel dat ik door deze coach (te) kritisch word beoordeeld?

Zoek je een coach en aarzel je? Doe het dan niet!

Neem na afloop van het vrijblijvende (!) intakegesprek even de tijd om alles te laten bezinken. Lees daarbij de checklist nog eens door en ‘voel’ of het voor jou met deze coach goed zit. Aarzel je, doe het dan niet! Er hangt voor jou te veel af van het coachingstraject. En het kost tijd en geld. Als je aarzelt, kies voor jezelf. Je mag gewoon ‘nee’ zeggen. Een professionele coach begrijpt en respecteert dat.

Vrijblijvend kennismaken?

Wil je vrijblijvend kennismaken met een van de coaches van MD-act? Neem dan contact op met ons: 024 3978 892

Zoek je naar een coach bij jouw in de buurt? Bel ons direct!
024 3978 892 info@MD-act.nl

​Liz van Velzen, Account manager at Raad voor Accreditatie, Utrecht

Albert is een coach met een scherpe blik. Hij weet complexe situaties helder te analyseren en terug te brengen tot behapbare en oplosbare uitdagingen. Hij laat zich niet van de wijs brengen door emotie en houdt strak de rode lijn in de gaten. Albert heeft verschillende gereedschappen in zijn bagage, waarop hij zijn cliënt af en toe een blik gunt, zodat de cliënt zelf inspraak heeft op hoe Albert de situatie benadert.

​Joyce Lauret, Subsidieadviseur Provincie Gelderland, Arnhem

Albert is voor mij een prima coach geweest in een moeizame periode waarin ik bijna ben vastgelopen in mijn leuke, maar erg veeleisende baan. Op een professionele manier werkten we samen aan mijn, soms wat doorgeschoten ijver. Hij liet me inzien dat niet de ander, maar ik zelf de lat zo hoog legde. Hij leerde mij om de balans te zoeken tussen moeten, werken en genieten. Ik ervaar het als heel prettig dat hij voornamelijk de oplossingen in het heden zocht. Nog steeds stap ik af en toe in mijn valkuil maar grijp dan terug op het inzicht dat Albert mij in mijzelf gegeven heeft. Je kunt stellen dat ik door de coaching van Albert in ieder geval voor mezelf, maar ik denk ook voor anderen, een prettiger mens ben geworden.