Persoonlijke coaching van MD-act te Groesbeek, vlak bij Nijmegen, helpt jou bij de ontwikkeling van je competenties. Met een persoonlijke coach werk je een-op-een aan de ontwikkeldoelstellingen die er voor jou toe doen. Individuele coaching maakt je zelfverzekerder, competenter en draagt eraan bij dat je je prettiger en meer ontspannen voelt, zowel privé als op je werk.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons!
024 3978 892 info@MD-act.nl

Met persoonlijke coaching kun je:

 • Je zelfinzicht vergroten.
 • Meer ontspannen leren omgaan met lastige situaties.
 • Een betere balans vinden tussen werk en privé.
 • Steviger in je schoenen komen te staan.
 • Competenties en vaardigheden ontwikkelen.
 • Je persoonlijke effectiviteit vergroten.
 • Je impact versterken.

 

Persoonlijke coaching helemaal afgestemd op jou

Werken met een persoonlijke coach van MD-act? Een plan van aanpak wordt helemaal op jou afgestemd. Denk je burned-out te zijn of op weg te zijn naar een burn-out? Wil je jouw communicatieve vaardigheden verbeteren? Of kan je wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken? Met onze persoonlijke coaching sluiten we altijd helemaal aan op jouw wensen en behoeften.

Altijd een persoonlijke coach bij jou in de buurt

Kenmerkend voor onze werkwijze is de laagdrempelige, vriendelijke en servicegerichte houding. Onze senior coaches werken al jarenlang als zelfstandig gevestigde HR-professionals, allemaal vanuit verschillende delen van het land. Daarom kun je bij ons altijd een coach vinden dicht bij huis, die jou graag helpt bij je persoonlijke ontwikkeling. Wil je liever vanuit huis of kantoor werken? Online-coaching is dan een hele goed oplossing.

Verloop van het traject

Met online coaching kun je vanaf elke plek die jou uitkomt je coachgesprekken voeren. Dat biedt gemak en comfort. Natuurlijk is het ook mogelijk om face-to-face contact te hebben met een coach. Het traject, zowel online als offline, verloopt als volgt:

 • Om inzicht te krijgen in je vraag, starten wij altijd met een vrijblijvend intakegesprek.
 • Wij gebruiken verschillende methoden om je te begeleiden, bijvoorbeeld: de Rationele Emotieve Therapie (RET), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Voice Dialogue, Transactionele Analyse, Appreciative Inquiry.
 • In de sessies werken we aan de hand van jouw vragen en actuele praktijksituaties.
 • Na elke coachingsessie krijg je huiswerkopdrachten mee.
 • We ronden elk traject af met een eindevaluatie. Hierbij bespreken we de opbrengsten van het coachingstraject en wat jou kan helpen om de ingezette ontwikkeling verder vorm te geven.

 

Maak een afspraak met een van onze coaches

Wil je een van de coaches van MD-act, gevestigd in Groesbeek nabij Nijmegen, inschakelen voor persoonlijke coaching of ontwikkeling? Maak dan een afspraak door te bellen naar 024 3978 892 of te e-mailen naar info@md-act.nl. Via deze kanalen kun je ook al je vragen stellen over onze werkwijze, coaches en meer.

Kosten coaching: € 164,25 excl. BTW

Kosten coaching particulieren

Kijk op deze pagina voor het tarief dat wij hanteren voor particulieren.

Aftrekbaarheid van de kosten

De kosten zijn voor werkgevers aftrekbaar. In de praktijk betekent dit dat de kosten voor coaching uitkomen op ongeveer € 80,- per uur.

Voor particulieren zijn de kosten voor coaching niet aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Veel bureaus beweren van wel, maar bij het indienen van de kosten bij de belastingdienst kom je bijna zeker van een koude kermis thuis!

Alleen de kosten voor loopbaancoaching zijn voor particulieren vaak wel deels aftrekbaar. De coaching moet dan wel aan een paar strenge eisen voldoen:

 • De coaching moet verband houden met het verwerven van inkomen uit werk of verbetering op de arbeidsmarkt.
 • Er moet sprake zijn van een leertraject, waarbij de kennis onder begeleiding of toezicht wordt opgedaan.

Jörg Sauer, Directeur / Adviseur arbeidsverhoudingen, VHP2, Eindhoven

Ik heb Albert als een zeer betrokken trainer/coach leren kennen. De kracht van Albert is zijn wetenschappelijke achtergrond gekoppeld aan een jarenlange ervaring als trainer/coach. Met deze schat aan ervaring was Albert in staat om heel nauw bij mijn vragen aan te sluiten. Ik kijk met zeer veel genoegen terug op de gesprekken met Albert die mij geholpen hebben om extra stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling te zetten. Centraal staat bij Albert de vraag wat wel kan en hoe en dus meer het creëren van de mogelijkheden in plaats van het wegnemen van de beperkingen.

Ariejanne de Groot, Senior Projectassistent, Raad voor Accreditatie, Utrecht

Mariëlle bezit het vermogen om je met andere ogen naar jezelf en je manier van denken en handelen te laten kijken. Hierbij ontdek en leer je veel over jezelf.

Wat voor mij vanzelfsprekend leek te zijn, blijkt niet altijd de beste manier van denken en handelen te zijn. Ze geeft je duidelijke inzichten in hoe het anders kan, op zo’n manier dat je deze nieuwe denkwijze gemakkelijk en positief oppakt en accepteert dat het zo ook kan en je echt verder helpt.

Ik heb een grote persoonlijke groei doorgemaakt door haar coaching en ga nu anders om met moeilijke situaties waar ik in het verleden tegenaan liep.

Persoonlijke coaching: heeft dit wel effect?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat persoonlijke coaching wel degelijk positieve effecten kan hebben. Zie bijvoorbeeld Theeboom et al. (2014).

Of persoonlijke coaching in individuele gevallen ook de gewenste effecten zal hebben, hangt van een aantal factoren af:

 • De coachee is gemotiveerd om te werken aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling
 • Er zijn heldere doelen afgesproken
 • Er is vertrouwen in de coach
 • De coach is empathisch, kan goed luisteren en kan goed doorvragen
 • De coach werkt met wetenschappelijk bewezen effectieve methoden

Omdat de term 'coach' niet beschermd is, is er niet alleen een wildgroei aan persoonlijke coaches, maar ook een uitdijend arsenaal aan methodes. Daar zitten veel dubieuze aanpakken tussen, zoals bijvoorbeeld numerologie, geurcoaching of rebirthing. Voor deze min of meer exotische en esoterische coachingmethodes is geen enkele wetenschappelijk bewijs dat ze ook werken.

Maar ook voor veel gebruikte en geaccepteerde modellen als bijvoorbeeld NLP, de teamrollen van Belbin of MBTI is zeker geen wetenschappelijke basis. Het is dan ook zeer de vraag of werken met deze modellen bijdraagt aan de resultaten die met de persoonlijke coaching worden beoogd.

Wetenschappelijk verantwoorde methoden

Voorbeelden van methoden waarvan de werking met wetenschappelijk onderzoek is aangetoond, zijn de rationeel-emotieve therapie (RET), Acceptance and Commitment Therapy en de Positieve Psychologie. Als psycholoog en coach zetten wij bij onze persoonlijke coaching onder andere technieken in die aan deze methoden zijn ontleend.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons!
024 3978 892 info@MD-act.nl