De wijze Jim Rohn sprak ooit: ‘The wind blows on all of us, it’s how you set your sail'. We ontkomen er niet aan dat het niet altijd gaat zoals we willen. De vraag is: hoe ga je daar mee om? We kunnen bij de pakken neer gaan zitten en klagen over het feit dat het anders is gelopen dan we hadden gedacht. Ook al kan dat soms fijn voelen, uiteindelijk brengt dat ons weinig. 
In plaats hiervan kunnen we ons gaan richten op een weg vooruit. Wat zouden mogelijke oplossingen zijn? Wat kunnen we ervan leren? Hoe kunnen we er de volgende keer voor zorgen dat het beter gaat? 

We krijgen in het leven allemaal met tegenslagen te maken. Op allerlei vlakken. Werk, persoonlijk, financieel, lichamelijk of sociaal. Soms kun je de oorzaak herleiden naar jezelf. Soms lijkt het volledig buiten jezelf te liggen en voelt het onverdiend. Het kan ontzettend lastig en zwaar zijn om hier zelf een weg in te vinden. Het voelt alsof je vast zit.  

In mijn ervaring heb ik geleerd dat het essentieel is om eerst te leren begrijpen waar je nu staat en hoe je daar gekomen bent. Wat is er allemaal gebeurd? Hoe was dat voor je? Waar sta je nu precies? Vanuit hier kunnen we vooruit. 

Tijdens mijn werk als psycholoog heb ik met diverse cliënten en therapieën gewerkt, zoals cognitieve gedragstherapie bij mensen met depressieve klachten. Door de perceptie, het verhaal, te veranderen, wordt het ineens een hele nieuwe wereld! 

Naast de positieve effecten van de gesprekken, zag ik ook factoren die juist in de weg stonden van de groei van het persoonlijk welzijn. Iemand leerde beter denken, maar zat bijvoorbeeld nog steeds iedere avond op de bank een opwarm-, dan wel afhaalmaaltijd te eten. 
Wanneer iemand beter leert denken, maar nog steeds ongezond eet en nauwelijks beweegt; het lijkt elkaar tegen te werken. Een negatieve spiraal. Ik kwam tot het inzicht dat er een dynamische samenhang is tussen verschillende factoren in je leven. We hebben het hier over de staat waarin jij verkeert. Het lijkt een soort formule te zijn: Slaap + Voeding + Beweging + Psyche = Persoonlijk Welzijn. 

Bedenk een normale dag werken wanneer je goed hebt geslapen. Stel dit tegenover een dag wanneer je slecht hebt geslapen. Duidelijk een minder fijne en minder productieve dag. Jij bent precies dezelfde persoon, toch zijn het hele verschillende dagen. Sterker nog: de wereld en alles in jouw leven is bijna exact hetzelfde, toch kan het lijken alsof het er allemaal een stuk minder zonnig uitziet. Herkenbaar? 

Ik ben benieuwd naar jouw potentie. Om hier achter te komen, kunnen wij samen identificeren waar jij staat op verschillende vlakken in je leven. Waar ben je nu en waar zou je graag willen zijn? Wanneer we dit helder hebben, kunnen we een plan maken om daar te komen. Is het die promotie, of misschien een andere baan? Een fijnere relatie met je partner? Om daar zo goed en zo snel mogelijk te komen, gaan wij jouw staat optimaliseren, stap voor stap.

Ik heb gezien wat voor een ongelofelijk verschil deze (wetenschappelijk onderbouwde) aanpak kan maken. Wanneer je iedere dag een aantal kleine stapjes zet, zie je waanzinnige ontwikkelingen over weken, maanden en jaren; exponentiële groei. Ben jij er klaar voor om jezelf en jouw leven naar nieuwe niveaus te brengen?

Opleidingen & werkervaring 

  • Master Gezondheidszorgpsychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen
  • PostGrad Cursus: ‘Entrepeneurship & Knowledge Implementation for Improved Healthcare’ aan de Linköping University, Zweden.
  • Jarenlange ervaring als psycholoog & coach
  • Leidinggevende rollen in sales, marketing, business development & recruitment bij verschillende bedrijven.