De ‘Subsidieregeling Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ die in januari van dit jaar is gestopt, kwam in de zomer in aangepaste vorm beschikbaar voor iedereen die 18 jaar of ouder is. De belangstelling was groot: binnen enkele weken was de nieuwe subsidiepot leeg. Gelukkig heeft de overheid onlangs besloten om -nu dus voor de 3e keer- budget beschikbaar te stellen voor een gratis ontwikkeladvies.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons!
024 3978 892 info@MD-act.nl

Voor wie is het gratis ontwikkeladvies bedoeld?

Je komt in aanmerking voor het gesubsidieerde ontwikkeladvies wanneer je 18 jaar of ouder bent. Of je nu een vaste baan hebt, werkloos bent, eigenaar van een onderneming of als ZZP-er werkt. Zelfs studenten kunnen een beroep doen op de regeling.

Wat houdt het gratis ontwikkeladvies?

Het gratis ontwikkeladvies bestaat uit 4 gesprekken. Het doel van deze gesprekken is om (meer) inzicht te krijgen in je persoonlijke profiel en om je concrete handvatten te geven waarmee je aan de slag kan gaan om op een leuke en zinvolle manier aan het werk te blijven, of om de baan te vinden die bij je past.

MD-act biedt het ontwikkeladvies aan

Wij hebben eind vorig jaar en deze zomer veel aanvragen gehad van mensen die de (werk)balans wilden opmaken en/of zich aan het oriënteren waren op een nieuwe stap op in hun loopbaan. En als straks de subsidiepot weer leeg is, gaan wij door met het aanbieden van een loopbaanadvies in deze vorm. Dat zal, net als het huidige gratis loopbaanadvies, een kortdurend (4 gesprekken) en intensief traject zijn waarmee de oriëntatie op mogelijke loopbaanstappen een flinke boost krijgt.

Welke vragen hebben mensen die tot nu toe gebruik hebben gemaakt van het loopbaanadvies?

De vragen waarmee deelnemers bij ons aan tafel komen zijn divers. Voorbeelden zijn:

  • Ik heb nog weinig werkervaring en nog niet zoveel inzicht in wat mijn talenten zijn: wat zijn mijn kwaliteiten en wat zou ik nog kunnen ontwikkelen?
  • Ik werk nu al lang bij deze werkgever. Ik heb hier eigenlijk alles al een keer meegemaakt. Ik kan bijna voorspellen hoe het verder gaat verlopen. Dat wil ik niet nog 15 jaar doen. Maar wat zijn mijn alternatieven?
  • Ik ben nog jong en heb nog weinig inzicht in de arbeidsmarkt: op wat voor een soort functies kan ik met mijn achtergrond solliciteren?
  • Welke kennis en vaardigheden moet ik ontwikkelen om ervoor te zorgen dat ik over 10 jaar nog steeds leuk en zinnig werk kan doen?
  • Ik wil gewoon iets anders: een andere functie en/of een andere werkgever. Wat moet ik doen om een verstandige keuze te maken?
  • Ik ben goed in wat ik doe, maar ik zou wel eens willen onderzoeken wat ik nog meer kan.
  • Eerlijk gezegd heb ik me bij mijn loopbaankeuzes vooral laten leiden door status/geld: ik wil nu werk gaan doen dat meer aansluit bij wat ik echt belangrijk vind, waarmee ik bijdraag aan een betere wereld. Aan wat voor een soort functies/organisaties kan ik dan met mijn profiel denken?
  • Wat kan ik doen om me voldoende te blijven ontwikkelen, zodat ik aantrekkelijk blijf voor mijn werkgever?
  • Ik heb niet zo veel jaren meer te gaan tot mijn pensioen: hoe zorg ik ervoor dat deze laatste jaren leuk blijven?

Onderzoeken of het gratis ontwikkeladvies iets voor jou is?

Wil je onderzoeken of het kortdurende, intensieve loopbaanadvies iets is voor jou? Neem dan contact op met ons. Wij kunnen dan je vragen beantwoorden en als je dit wilt, kunnen we ook een geheel vrijblijvende afspraak voor je maken met een van onze senior loopbaanadviseurs.

Zoek je naar een loopbaancoach? Bel ons direct
024 3978 892 info@MD-act.nl

Tags: Loopbaan

Mariëlle Damoiseaux op 2 september 2019
NIP-Registerpsycholoog | MD assessment coaching training

Mariëlle Damoiseaux, coach Nijmegen en omgeving, is registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie en tevens NOLOC-gecertificeerd loopbaancoach. Sinds 1988 is Mariëlle werkzaam als assessmentpsycholoog, coach en loopbaancoach. Lees verder

MD-act biedt trainingen en coaching door heel Nederland
Bekijk alle blogs van Mariëlle Damoiseaux

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.