De ‘Subsidieregeling Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ voorzag duidelijk in een behoefte: van deze regeling, die 45-plussers die minimaal 12 uur per week werkten in de gelegenheid stelde om gebruik te maken van een gratis loopbaanadvies, was alleen al in de eerste drie maanden van 2019 door ruim vierduizend werknemers gebruik gemaakt. Zie Waarom krijgen alle 45-plussers ineens gratis loopbaanadvies? in de Volkskrant.

Dat veel 45-plussers gebruik wilden maken van het ontwikkeladvies 45+ is niet onlogisch. Voor veel jonge 45-plussers is het de fase van de balans opmaken en nadenken over de verdere invulling van de loopbaan. Voor oudere 45-plussers begint de tijd meer en meer te dringen als het gaat om nog een loopbaan- of carrièreswitch, en spelen vaker vragen rondom bijvoorbeeld werk en zingeving, of bij kunnen blijven in een sterk veranderde (werk)omgeving een rol.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons!
024 3978 892 info@MD-act.nl

Wat hield het gratis ontwikkeladvies 45 plus in?

Het gratis ontwikkeladvies bestond uit 4 gesprekken. De opbrengst van deze gesprekken was (meer) inzicht in je persoonlijke profiel en concrete handvatten waarmee je aan de slag kon gaan om op een leuke en zinvolle manier aan het werk te blijven.

MD-act biedt nog steeds ontwikkeladvies 45 plus aan

Toen de subsidieregeling nog van kracht was, hebben wij veel aanvragen gehad. Na het stopzetten van de subsidie zijn wij doorgegaan met het aanbieden van een loopbaanadvies speciaal voor 45-plussers. Net als het gratis loopbaanadvies, is het een kortdurend (4 gesprekken), intensief traject waarmee de oriëntatie op mogelijke loopbaanstappen een flinke boost krijgt.

Welke vragen hadden en hebben 45-plussers die gebruik maken van het loopbaanadvies?

De vragen waarmee 45-plussers bij ons aan tafel kwamen en komen zijn divers. Voorbeelden zijn:

  • Ik heb niet zo veel jaren meer te gaan tot mijn pensioen: hoe zorg ik ervoor dat deze laatste jaren leuk blijven?
  • Ik werk nu al lang bij deze werkgever. Ik heb hier eigenlijk alles al een keer meegemaakt. Ik kan bijna voorspellen hoe het verder gaat verlopen. Dat wil ik niet nog 15 jaar doen. Maar wat zijn mijn alternatieven?
  • Welke kennis en vaardigheden moet ik ontwikkelen om ervoor te zorgen dat ik over 10 jaar nog steeds leuk en zinnig werk kan doen?
  • Ik wil gewoon iets anders: een andere functie en/of een andere werkgever. Wat moet ik doen om een verstandige keuze te maken?
  • Ik ben goed in wat ik doe, maar ik zou wel eens willen onderzoeken wat ik nog meer kan.
  • Eerlijk gezegd heb ik me bij mijn loopbaankeuzes vooral laten leiden door status/geld: ik wil nu werk gaan doen dat meer aansluit bij wat ik echt belangrijk vind, waarmee ik bijdraag aan een betere wereld. Aan wat voor een soort functies/organisaties kan ik dan met mijn profiel denken?
  • Wat kan ik doen om me voldoende te blijven ontwikkelen, zodat ik aantrekkelijk blijf voor mijn werkgever?

Onderzoeken of het ontwikkeladvies 45 plussers iets voor jou is?

Wil je onderzoeken of het kortdurende, intensieve loopbaanadvies iets is voor jou? Neem dan contact op met ons. Wij kunnen dan je vragen beantwoorden en als je dit wilt, kunnen we ook een geheel vrijblijvende afspraak voor je maken met een van onze senior loopbaanadviseurs.

Zoek je naar een loopbaancoach? Bel ons direct
024 3978 892 info@MD-act.nl

Tags: Loopbaan

Mariëlle Damoiseaux op 2 september 2019
NIP-Registerpsycholoog | MD assessment coaching training

Mariëlle Damoiseaux, coach Nijmegen en omgeving, is registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie en tevens NOLOC-gecertificeerd loopbaancoach. Sinds 1988 is Mariëlle werkzaam als assessmentpsycholoog, coach en loopbaancoach. Lees verder

MD-act biedt trainingen en coaching door heel Nederland
Bekijk alle blogs van Mariëlle Damoiseaux

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.