Bram Esselink, 25 juni 2019, Teammanager Educatie voor Volwassenen ROC Nijmegen

De aanleiding voor de leiderschapscoaching was mijn nieuwe rol: van beleidsondersteuning richting de lijn. In de basis ging de aansturing van medewerkers me -voor zover ik kon overzien- wel redelijk goed af, maar ik had het idee dat ik een aantal dingen wel handiger kon aanpakken.

Ik twijfelde niet over de coaching en Albert als coach. Dat had te maken met zijn toegankelijkheid als persoon en de duidelijkheid die hij gaf: no-nonsense en ter zake.

Wat ik fijn vond, was zijn werkwijze. Albert luisterde goed, vroeg goed door en herformuleerde dan vaak de vraag, samen met mij. Dat deed hij soms op een confronterende, maar niet bedreigende manier, waardoor ik open in het gesprek bleef. Dat is kracht, want dan kun je echt kijken naar de vraag die je hebt. Daarbij heeft Albert een heel arsenaal aan modellen en theoretische kaders om vragen aan op te hangen. Dat zette mij aan het denken, dat vond ik mooi.

Als het ter sprake komt, zou ik leiderschapscoaching en ook Albert zeker aanbevelen: mensen in mijn situatie doen zichzelf een lol als ze dingen van zich af kunnen praten en kunnen reflecteren met iemand. Heel veel onzekerheid kun je in zo’n traject samen met de coach plaatsen. In korte tijd kun je veel voorbeelden en veel gedrag bespreken.”

Kim Wamper, 19 september 2022, orthopedisch chirurg

Ik heb in mijn coachingstraject bij Albert vaak gedacht: ‘Waarom heb ik dit niet eerder gedaan’. Met zijn vragen, voorbeelden en oefeningen heb ik veel inzichten in mijzelf gekregen. Inzichten in de denkprocessen die in mij omgaan, als ook handvatten gekregen hoe hier mee om te gaan. Zijn rustige, neutrale en open houding hebben er voor gezorgd dat ik mij veilig voelde en kwetsbaar durfde op te stellen om zo het maximale uit mijn traject te halen.