In een goed functionerend team kun je met elkaar veel meer dan in je eentje. En werken in een team kan heel leuk en stimulerend zijn.

Als het stroef verloopt
Maar wat als de samenwerking stroef verloopt? De communicatie beter kan? Vergaderingen niet effectief zijn? Afspraken niet goed worden nagekomen? Er subgroepjes zijn die elkaar soms tegenwerken? Er teamleden zijn die veel meer invloed hebben dan anderen, zonder dat zij het perse ook beter weten? Er soms irritaties of spanningen zijn die niet goed worden uitgesproken? Teamleden elkaar niet aanspreken? Kortom: wat als je team niet optimaal samenwerkt?

De gevolgen
In het ergste geval gaat dit ten koste van de werksfeer, gaan goede teamleden weg, loopt het ziekteverzuim op, blijven prestaties achter of komen er klachten van (interne) klanten of van het management.

Wat kan dan helpen?
Een goede teamtraining kan helpen om de samenwerking in het team te verbeteren. Maar een teamtraining alleen is zelden de oplossing. Vaak moet daar meer voor gebeuren.

Wat kun je van ons verwachten?
Wij hebben ruim 25 jaar ervaring met het trainen en coachen van teams. Wij kunnen daarom goed met jullie meedenken over wat nodig is om teamontwikkeling in jullie team op gang te brengen en houden. Als een teamtraining (nog) geen goede oplossing lijkt te zijn, zullen we dat ook zeggen. We kunnen jullie dan adviseren over wat alternatieven zijn.

Contact

Als je overweegt om je als team in te schrijven voor een training, maar je hebt nog vragen, neem dan contact op met ons. Wij zijn bereikbaar op 024 397 8892. Een mail sturen kan natuurlijk ook: info@md-act.nl

Tevredenheidsgarantie: als je achteraf niet tevreden bent over de training, krijg je van ons geen factuur!

Training Zelfsturende teams Omgaan met spanningen en conflicten

Omgaan met spanningen en conflicten

Training Zelfsturende teams Leiden en Volgen

Rollen & taken en leiden & volgen

Training Zelfsturende teams Werken aan draagvlak

Werken aan draagvlak​​​​​​​
​​​​​​​

Training Zelfsturende teams Samen besluiten nemen

Gezamenlijk besluiten nemen​​​​​​​

Training Zelfsturende teams Feedback geven en ontvangen

Feedback geven en ontvangen​​​​​​​

Training Zelfsturende teams Werken vanuit de bedoeling

Werken vanuit de bedoeling, niet vanuit de regels

Trainingsaanbod
voor leidinggevenden

Training Zelfsturende teams Loslaten vanuit vertrouwen

Loslaten vanuit vertrouwen
​​​​​​​

Training Zelfsturende teams Coaching en teamcoaching

Individuele coaching en teamcoaching
​​​​​​​