Je bent goed in je vak, maar je communicatieve vaardigheden schieten soms tekort

Ben je soms te kort door de bocht? Kom je onbedoeld dwingend over? Luister je niet goed genoeg? Vind je het moeilijk om feedback te geven of te ontvangen? Zie je op tegen gesprekken met lastige klanten, dominante gesprekspartners of tegendraadse medewerkers? Is het bij sommige mensen moeilijk om de juiste toon te vinden?

Mogelijke gevolgen

Als je communicatie soms tekort schiet, kan dat leiden tot misverstanden of irritaties. Het kan eraan bijdragen dat je bepaalde taken niet of niet goed genoeg kan uitvoeren. Het kan aanleiding geven tot gedoe met collega’s, klanten of opdrachtgevers. Het kan het ertoe leiden dat je minder succesvol bent in je werk dan collega’s en ten koste gaan van een goede beoordeling door je leidinggevende. Het kan zelfs ten koste gaan van je loopbaan.

Wat kan je helpen?

Een communicatietraining kan je helpen om je communicatieve vaardigheden te verbeteren. De ervaring leert echter ook dat je er dan meestal nog niet bent. Een goede communicatietraining is vaak een eerste stap in de goede richting, waarna je nog veel moet oefenen in de praktijk. Het liefst met de hulp van iemand die jou geregeld feedback geeft en stimuleert om het geleerde in de praktijk te blijven brengen.

Wij zijn senior trainers

Wij verzorgen al 30 jaar communicatietrainingen en hebben in die jaren al heel veel mensen geholpen met het versterken van hun communicatieve vaardigheden.

Contact

Overweeg je om je in te schrijven voor een van onze communicatietrainingen, of heb je nog vragen? Neem dan contact op: 024 397 8892. Mailen kan natuurlijk ook: info@md-act.nl

Tevredenheidsgarantie: als je achteraf niet tevreden bent over de training, dan krijg je van ons geen factuur!

Beter leren communiceren

Communicatiestijlen

Feedback geven en feedback ontvangen

Moeilijke gesprekken voeren

Miriam Kisters Senior Communicatieadviseur, Gloedcommunicatie, Nijmegen

Ik heb van Albert tools gekregen om krachtiger en meer in balans te kunnen communiceren.
Door de coaching heb ik bepaalde situaties beter leren beoordelen, mijn eigen handelen en oordelen, en daardoor kan ik deze situaties nu weer met vertrouwen aangaan, dat voelt een stuk relaxter.