In een goed functionerend team kun je met elkaar veel meer dan in je eentje. Werken in een team kan heel leuk en stimulerend zijn. Een teamtraining kan helpen om de puntjes op de i te zetten of bijdragen aan het oplossen van problemen.

Een team dat niet optimaal functioneert

Als een team niet optimaal functioneert, kan dit tot uitdrukking komen in verschillende aspecten van de samenwerking. Bijvoorbeeld:

  • De onderlinge communicatie laat te wensen over.
  • Vergaderingen zijn niet effectief.
  • Afspraken worden niet goed nagekomen.
  • Teamleden werken elkaar soms tegen.
  • Sommige teamleden hebben een negatieve invloed.
  • Irritaties en spanningen worden niet uitgesproken en niet opgelost.
  • Teamleden geven elkaar geen constructieve feedback.

De gevolgen

Als de samenwerking in een team stroef verloopt:

  • Gaat dit ten koste van de werksfeer.
  • Is de kans groot dat prestaties gaan achterblijven. Daardoor kunnen er klachten komen van (interne) klanten.
  • Loopt vroeger of later het ziekteverzuim op en zullen medewerkers geneigd zijn te vertrekken. Vaak zijn het de besten die dan het eerste weg zijn.

Als leidinggevende van een slecht functionerend team loop je het risico dat je je op een dag moet verantwoorden bij je manager of de directie.

Wat kan dan helpen?

Een goede teamtraining kan helpen om de samenwerking in een team te verbeteren. Daarvoor moet de inhoud en aanpak goed van de teamtraining uiteraard goed zijn afgestemd op wat speelt in het team. Een teamtraining is maatwerk.

Wat kun je van ons verwachten?

Wij hebben bijna 30 jaar ervaring met het trainen en coachen van teams. Wij kunnen goed met jullie meedenken over wat nodig is om teamontwikkeling in jullie team op gang te brengen en houden. Als een teamtraining (nog) geen goede oplossing is, zullen we dat zeggen. We adviseren jullie dan over wat alternatieven zijn.

Contact

Als je overweegt om je met je team in te schrijven voor een teamtraining, maar je hebt nog vragen, neem dan contact op met ons.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons!
024 3978 892 info@MD-act.nl

Tevredenheidsgarantie: als je achteraf niet tevreden bent over de training, krijg je van ons geen factuur!

Draagvlak creëren

Omgaan met spanningen en conflicten

Dhr. drs. G. Laurens, Diensthoofd Facilitair Bedrijf, Politie Rotterdam-Rijnmond, Rotterdam

Alleen een resultaatgerichte cultuur van onze dienst was niet voldoende. Dat moest anders. Albert van Veen hield ons een spiegel voor. We hebben geleerd om onze communicatie en bedrijfsprocessen zorgvuldig in te richten. Afspraak is voortaan afspraak. Onze teams hebben hard gewerkt aan eigen dilemma’s en valkuilen en het versterken van kwaliteiten.

De werkwijze van Albert was voor velen confronterend, maar pakte goed uit. We staan nu samen sterker. Er is weer verbinding tussen teams en een nieuw gevoel van onderling respect en collegialiteit