Hoe zou dat zijn: je medewerkers zijn betrokken en gemotiveerd. Jij bent onderdeel van je team en je leiderschap is onbetwist. Je bent ‘in control’, maar kunt ook zonder problemen je medewerkers de ruimte geven om autonoom te werken. Je geeft sturing vanuit een inspirerende visie en doet iets met de ideeën en dromen van je medewerkers. Als dat nodig is, geef je duidelijke feedback en je staat open voor de feedback van je medewerkers.

Helaas, gemotiveerde medewerkers, een prettige werksfeer en een goed samenwerkend team is in de praktijk vaak geen vanzelfsprekendheid.

Als je team niet optimaal functioneert

Als je team niet optimaal functioneert omdat de sfeer niet zo goed is; een deel van je medewerkers onvoldoende gemotiveerd is; er onderlinge spanningen zijn; subgroepjes niet goed samenwerken of elkaar zelfs tegenwerken; teamleden buiten de groep vallen; afspraken niet goed worden nagekomen; je het gevoel hebt dat je soms aan een dood paard staat te trekken; …. Dan kun je daar als leidinggevende soms wakker van liggen.

Je grootste zorg

Als je team niet goed functioneert, gaat dat ten koste van de prestaties. Dat wordt natuurlijk vroeger of later zichtbaar en het zou kunnen leiden tot serieuze klachten van (interne) klanten. Je weet dat een slechtere sfeer leidt tot meer ziekteverzuim en een hoger verloop. Stel dat dat in de cijfers zichtbaar wordt! Je grootste zorg is misschien wel dat je medewerkers en leidinggevende jou niet echt geschikt zullen vinden voor je functie.

Is er een oplossing?

Ja, gelukkig wel. Je kunt verschillende dingen doen: feedback vragen aan je medewerkers; tips en ondersteuning regelen van een ervaren en succesvolle collega; experimenteren met een andere aanpak en ander gedrag.

Wil je je leiderschap ontwikkelen, kan een leiderschapstraining je daarbij ook helpen. Wij bieden twee tweedaagse en twee eendaagse trainingen voor leidinggevende aan. Binnenkort voegen we een vijfde training toe: basisvaardigheden voor beginnende leidinggevenden.

Kosten

De prijs van onze tweedaagse trainingen is € 905,00 en voor de eendaagse trainingen is dat € 452,50. Dat is inclusief de kosten voor de trainingslocatie, materialen, koffie, thee en de lunch(es), en exclusief BTW

Tevredenheidsgarantie: als je je inschrijft en achteraf niet tevreden bent over de leiderschaptraining, krijg je van ons geen factuur!

Heb je vragen, of wil je een vrijblijvende afspraak maken, neem dan contact op: 024 3978 892. Mailen kan natuurlijk ook: info@md-act.nl

Motiveren van medewerkers

Situationeel Leidinggeven

Dhr. drs. G. Laurens, Diensthoofd Facilitair Bedrijf, Politie Rotterdam-Rijnmond, Rotterdam

Alleen een resultaatgerichte cultuur van onze dienst was niet voldoende. Dat moest anders. Albert van Veen hield ons een spiegel voor. We hebben geleerd om onze communicatie en bedrijfsprocessen zorgvuldig in te richten. Afspraak is voortaan afspraak. Onze teams hebben hard gewerkt aan eigen dilemma’s en valkuilen en het versterken van kwaliteiten.

De werkwijze van Albert was voor velen confronterend, maar pakte goed uit. We staan nu samen sterker. Er is weer verbinding tussen teams en een nieuw gevoel van onderling respect en collegialiteit

Frank, Samensteller Nieuws, Omroep West, Den Haag

Mijn traject bij Albert heeft mijn managementskills flink verbeterd. Hij houdt een spiegel voor, is eerlijk en open en kan hard zijn zonder respectloos te worden. Dat is precies wat je nodig hebt wanneer je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling.