Last van een negatief zelfbeeld

Heb je last van een negatief zelfbeeld, dan ben je niet positief over hoe je bent en wat je kunt. Je vergelijkt jezelf met anderen en komt er altijd als de mindere uit: minder goed, minder leuk, minder aardig, minder….

Als je een negatief zelfbeeld hebt, vind je jezelf vaak minderwaardig of zelfs waardeloos. Je kunt je er nerveus of gespannen door voelen. Kritiek komt hard aan en fouten maken is verschrikkelijk.

Als je een laag zelfbeeld hebt, doe je heel erg je best om in de smaak te vallen of gewaardeerd te worden. Of je gaat mensen en situaties juist uit de weg, zodat je niet zo bang hoeft te zijn dat je negatief zult worden beoordeeld.

Wat je ook doet, het helpt niet

Heel erg je best doen, tegen je lage zelfbeeld vechten, mensen en situaties uit de weg gaan. Wat je ook doet om geen last te hebben van je negatieve zelfbeeld, het maakt niet uit. Met een negatief zelfbeeld voel je je minder en het maakt je soms somber, verdrietig, ongelukkig of eenzaam.

Je zelfbeeld verbeteren: kan dat?

Het antwoord is: ja, je kan wel degelijk je zelfbeeld verbeteren. Het eerlijke antwoord is ook dat je je negatieve zelfbeeld niet ongedaan kunt maken: je verbetert je zelfbeeld door een positief zelfbeeld te ontwikkelen naast je negatieve zelfbeeld. En ook door te leren accepteren dat je een negatief zelfbeeld hebt, maar je vooral te richten op het positieve, realistische zelfbeeld. Daardoor kom je veel lekkerder in je vel te zitten.

Om je zelfbeeld te verbeteren moet je serieus aan de slag gaan. Als je dat doet, kun je leren om veel positiever te denken over jezelf en om minder last hebben van dat kritische stemmetje dat jou steeds vertelt dat jij niet oké bent.

Je zelfbeeld verbeteren? Wij helpen je graag

Wil je meer informatie over hoe wij je kunnen begeleiden bij het verbeteren van je zelfbeeld? Neem dan contact op. Wij zijn bereikbaar op 024 202 3764

Een mail sturen kan natuurlijk ook: info@md-act.nl

 

Je zelfbeeld verbeteren: wat levert jou dit op?


✔ Je ontwikkelt een positief/realistisch zelfbeeld

✔ De invloed van je negatieve zelfbeeld wordt kleiner

✔ Je leert om je niet zo afhankelijk te voelen van het oordeel van anderen

✔ Je leert om vaker te doen wat jij wilt en wat jij belangrijk vindt

Mijn leidinggevende gaf aan dat ik coaching kon gebruiken, maar ik had zo mijn twijfels. Ik dacht: als ik het kan gebruiken, zijn er ook wel anderen die coaching nodig hebben! Daarnaast had ik al ervaring met coaching, maar dat had toen helemaal geen effect op mij….

Toen ik eenmaal met Albert de coaching was begonnen, zag ik dat het me nu wel hielp. Voor de coaching kon ik echt lijden aan mijn negatieve gedachten en problemen. Jij hebt me bewust gemaakt van waar ik mee bezig ben en met verschillende methoden geleerd om mij niet meer zo te laten leiden door negatieve gedachten en problemen.

Ik ben daardoor vrolijker geworden, zowel op het werk als privé. Ook heb ik door de coaching op het werk en privé minder conflicten. En de pijn die ik bij spanning altijd voelde aan mijn borst, daar heb ik ook geen last meer van.

Ik raad jou sterk aan voor mensen die problemen ervaren op hun werk of privé, of last hebben van stress. Want je coaching werkt echt! Je scoort voor mij een 10.

A.S., 14 maart 2018
Administratief medewerker WMO en Jeugdzorg, gemeente Berg en Dal

Mariëlle bezit het vermogen om je met andere ogen naar jezelf en je manier van denken en handelen te laten kijken. Hierbij ontdek en leer je veel over jezelf.

Wat voor jou vanzelfsprekend leek te zijn, blijkt niet altijd de beste manier van denken en handelen te zijn. Mariëlle geeft je duidelijke inzichten in hoe het anders kan, op zo’n manier dat je deze nieuwe denkwijze gemakkelijk en positief oppakt en accepteert dat het zo ook kan en je echt verder helpt.

Ik heb een grote persoonlijke groei doorgemaakt door de training van Mariëlle en ga nu anders om met moeilijke situaties waar ik in het verleden tegenaan liep.

​Ariejanne de Groot
Senior Projectassistent, Raad voor Accreditatie, Utrecht