Onze ervaring is dat feedback geven en ontvangen, ook wanneer daar binnen de organisatie al de nodige aandacht aan is gegeven, vaak geen vanzelfsprekendheid is. Dat is zonde, want uit onderzoek blijkt dat vaardig feedback geven en ontvangen een belangrijke succesfactor is voor zowel de samenwerking als de kwaliteit van het werk. 

Feedback in een team is net zo belangrijk als een goed werkende thermostaat in je huis: als de sensor van de verwarming niet goed werkt, merk je dat direct; het is te koud of het is te warm. En in je zelfsturende team wil je juist niet dat er een koude of kille sfeer ontstaat waarin collega’s alleen hun eigen gang willen gaan. En je wilt ook niet dat het een te kleffe of heetgebakerde toestand wordt in je team. Met elkaar een prettige werktemperatuur inregelen kan heel goed met deskundig gebruik van werkende feedback. 

Feedback als instrument inzetten vraagt heel wat van mensen, ook al is het niet perse heel moeilijk om een aantal stapjes te zetten. Het vraagt om een open houding, om de moed om kritiek te uiten, hete hangijzers te benoemen, ook met die collega waar de meeste teamleden een beetje omheen lopen.

De kunst van feedback ontvangen blijft meestal onderbelicht, maar ook dat is in zelfsturend teams essentieel. Het gaat over geven en nemen, aanreiken en ontvangen. Collega’s die aanspreekbaar zijn op hun werkgedrag, die werkelijk willen leren van hun eigen fouten of van collega’s en die het lef hebben met de billen bloot te gaan, zijn over het algemeen super collega’s om mee samen te werken. 

Inhoud

In deze eendaagse training hebben we aandacht voor de volgende onderwerpen:

  • De waarde van feedback voor zelfsturende teams en teamleren
  • Communiceren boven en onder de waterspiegel
  • Feedback geven: wat is de essentie? Wat is de techniek?
  • Feedback ontvangen: wat is de waarde? 
  • Randvoorwaarden voor effectieve feedback
  • We gaan het spannend maken: oefenen met Video-feedback

Kosten open inschrijving

Prijs eendaagse training: € 452,50 inclusief locatie, koffie/thee/lunch en materialen, exclusief BTW.

Kosten teamtrainingen

Als je je als team inschrijft voor deze training, bedragen de kosten € 1.550,00 inclusief het trainingsmateriaal en exclusief de BTW.
De kosten voor het verblijf zijn voor rekening van de opdrachtgever.

Tevredenheidsgarantie: of je je nu inschrijft voor de open inschrijving training, of ons inhuurt voor een in company uitvoering, in beide gevallen geldt dat wij geen factuur sturen als je niet tevreden bent over de training.


Contact

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken om door te praten over de inhoud en mogelijkheden, neem dan contact op. Wij zijn bereikbaar op 024 397 8892.

Een mail sturen kan natuurlijk ook: info@md-act.nl

Trainers

Albert van Veen


Training beter leren communiceren

Dick Onvlee


Training beter leren communiceren

René Ravenhorst


Training beter leren communiceren

Agenda

Er zijn op dit moment geen trainingen ingepland.