In de afgelopen jaren is er rond zelfsturende teams en zelforganisatie vaak ingezet op ‘coaches’. De direct leidinggevende laag wordt weggehaald of verkleind. De leidinggevenden krijgen een andere rol (die van coach) aangemeten, of in hun plaats komen er nieuwe coaches en teamcoaches om de zelfsturing in de teams te begeleiden en ondersteunen.

Wat de (team-)coach in huis heeft, is een belangrijke succesfactor. Is de coach in staat de handen zelf op de rug te houden en de collega wel degelijk iets te leren waardoor het team zelf blijft sturen? Is de teamcoach in staat boven de processen van een opstartend team te hangen en van daaruit slim en doelgericht interventies te plaatsen? Zodanig dat die voor dít team en voor déze collega’s zinvol en leerzaam zijn. 

Wat maakt iemand tot een effectieve teamcoach? Dat is niet zomaar en altijd eenduidig, dit verschilt per situatie. Als we met een schuin oog naar de voetbalscene kijken, lijkt het ‘succesvol coach zijn’ vooral bepaald te worden door de resultaten. Maar: is Frank de Boer nou een goede coach? In zijn vijf jaar bij Ajax was de ploeg succesvol, hetzij in de landelijke competitie, hetzij in Europees verband. Maar bij Inter heeft hij zijn eerste seizoen niet eens volgemaakt…

Inhoud

In deze training gaan we aan de slag met het vinden van belangrijke ingrediënten voor succesvol (team-)coach-zijn voor en in zelfsturende teams. De onderdelen zijn de volgende:

  • Verschillen tussen individuele coaching en teamcoaching
  • Leren en (fasen van) teamontwikkeling (Katzenbach en Tuckman)
  • Vaardigheden voor 1 op 1 coaching
  • Vaardigheden voor teamcoaching
  • Effectiviteit van coaching; hoe stel je dat vast? Een beproefd model
  • Situationele verschillen; welke zijn relevant? Hoe ga je er mee om als coach?
  • Oefenen met individuele en teamcoaching

Kosten open inschrijving

Prijs eendaagse training: € 452,50 inclusief locatie, koffie/thee/lunch en materialen, exclusief BTW.

Kosten teamtrainingen

Als je je als team inschrijft voor deze training, bedragen de kosten € 1.550,00 inclusief het trainingsmateriaal en exclusief de BTW.
De kosten voor het verblijf zijn voor rekening van de opdrachtgever.

Tevredenheidsgarantie: of je je nu inschrijft voor de open inschrijving training, of ons inhuurt voor een in company uitvoering, in beide gevallen geldt dat wij geen factuur sturen als je niet tevreden bent over de training.


Contact

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken om door te praten over de inhoud en mogelijkheden, neem dan contact op. Wij zijn bereikbaar op 024 397 8892.

Een mail sturen kan natuurlijk ook: info@md-act.nl

Trainers

Albert van Veen


Training beter leren communiceren

Dick Onvlee


Training beter leren communiceren

René Ravenhorst


Training beter leren communiceren

Agenda

Er zijn op dit moment geen trainingen ingepland.