Een paar jaar geleden kwam een boekje uit van Wouter Hart en Marius Buiting met als titel ‘Verdraaide organisaties’. Dat boek is onder andere geschreven om de overregulering en hoge structuureisen in met name zorgorganisaties aan de kaak te stellen. Dat doen zij vanuit de vraag: ‘wat is ook al weer de bedoeling?’

Wij merken elke keer weer het belang van het hebben van een heldere visie op ‘wat is onze bedoeling’? Een zelfsturend team is effectiever als het beeld daarover in het team gedeeld wordt. Maar dan wel vanuit het diepe besef van wat die bedoeling is en niet omdat het nu eenmaal op de website staat.

Mensen willen zich graag in een werkomgeving inzetten als ze daar persoonlijk waarde in zien, als er een bepaald doel of nut is dat ze aanspreekt en waar ze vol voor willen gaan. De inspiratie voor hard werken ligt in deze bedoeling.

Helaas, de inspiratie verdwijnt al snel als er vooral regels zijn: denk aan de controles vanuit de stafafdelingen, lijstjes met urenbesteding, diverse projecten vanuit HRM of extra mails, enquêtes en acties voor deze of gene auditcommissie. We kennen ze allemaal wel. En daar is niets mis mee, maar als het te veel wordt en het zicht op de essentie van het werk verdwijnt, dan verliezen veel mensen hun passie en energie. En juist als zelfsturend team wil je elkaar bij de les houden en geïnspireerd aan de slag zijn.

Inhoud

In deze eendaagse training gaan we de diepte in naar wat de onderliggende waarden zijn van waaruit je, samen met je team, werkelijk succesvol wilt zijn. We koppelen de uitkomsten aan de concrete doelen die een team te behalen heeft aan de hand van een in de praktijk beproefd model.

  • Betekenisgeving als actief proces (Weick, Sezen)
  • Professioneel waarden-kompas; waar doen we het voor?
  • Omgaan met verschillen in waarden en bouwen van verbindingen
  • Teamdoelmatigheidsmodel van Fry: vanuit de bedoeling naar effectief samenwerken
  • Oefenen met zicht krijgen op eigen en andermans waarden en een analyse maken van de eigen werkomgeving

Kosten open inschrijving

Prijs eendaagse training: € 452,50 inclusief locatie, koffie/thee/lunch en materialen, exclusief BTW.

Kosten teamtrainingen

Als je je als team inschrijft voor deze training, bedragen de kosten € 1.550,00 inclusief het trainingsmateriaal en exclusief de BTW.
De kosten voor het verblijf zijn voor rekening van de opdrachtgever.

Tevredenheidsgarantie: of je je nu inschrijft voor de open inschrijving training, of ons inhuurt voor een in company uitvoering, in beide gevallen geldt dat wij geen factuur sturen als je niet tevreden bent over de training.


Contact

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken om door te praten over de inhoud en mogelijkheden, neem dan contact op. Wij zijn bereikbaar op 024 397 8892.

Een mail sturen kan natuurlijk ook: info@md-act.nl

Trainers

Albert van Veen


Training beter leren communiceren

Dick Onvlee


Training beter leren communiceren

René Ravenhorst


Training beter leren communiceren

Agenda

Er zijn op dit moment geen trainingen ingepland.