Recent heb ik assessment gedaan bij MD-act. Na een zorgvuldige voorbereiding van de kant van MD-act, en daardoor ook mogelijk gemaakt voor mij, was er een warm doch professioneel ontvangst in een goede test en oefenruimte. Altijd spannend een assessment! Door de goede ontvangst en de benadering van Mariëlle Damoiseaux ben je snel op je gemak en in je kracht om goed je assessment te doen. Zorgvuldige terugkoppeling tussentijds, goede onderbouwde rapportage aan het eind.  De feedback en de resultaten geven mooie uitgangspunten voor vervolg. Misschien raar om te zeggen maar ik vond het een feestje….

Corine Brouwer
Manager Pro Persona, GGZ, Ede

Ik heb van Albert tools gekregen om krachtiger en meer in balans te kunnen communiceren.
Door de coaching heb ik bepaalde situaties beter leren beoordelen, mijn eigen handelen en oordelen, en daardoor kan ik deze situaties nu weer met vertrouwen aangaan, dat voelt een stuk relaxter.

Miriam Kisters
Senior Communicatieadviseur, Gloedcommunicatie, Nijmegen

Dick Onvlee is een prettig persoon, hij geeft mij als voorzitter OC Karaad de tools om samen met de andere OC leden een goede OC te zijn. Hij luistert, geeft advies, heeft humor en denkt mee. Door Dick zijn advies en trainingen ben ik een betere voorzitter geworden.

Kim de Witte
Relatiemanager Actie en vrijwilligersmanagement

Hallo Mariëlle

Ik wil jou bedanken voor de begeleiding van onze medewerker in zijn proces naar een andere job.
Wat hij nu gaat doen vind ik verassend en dit had ik van te voren zo niet ingeschat.
Hij is er content mee en dat gunnen wij hem van harte.
Compliment voor jou voor de wijze waarop jij hem begeleid hebt: constructief, persoonlijk, zeer deskundig en in een fijne, prettige sfeer.
Hij kon altijd bij jou terecht en dat waarderen de medewerker en ik ten zeerste!
Top

Ricardo van Loon,
Teamleider Toezicht, gemeente Nijmegen

Corinne is een uitstekende sparringpartner. Zij vraagt scherp door en kan snel de vinger leggen op zere plekken in een teamdynamiek. Haar uitleg van de ‘triades’ werkt hierbij verhelderend. Het is plezierig om complexe werksituaties met haar te bespreken.

Ina Davids
Senior (team)coach, AMBERWIN managementcoaching en persoonlijkheidstraining

Coaching waarbij je jezelf kunt zijn en blijven; de positieve Toekomst! Dankjewel Albert.

Wilko van Kalkeren
Senior coördinator Europese programma's, provincie Gelderland, Arnhem

Mijn traject bij Albert heeft mijn managementskills flink verbeterd. Hij houdt een spiegel voor, is eerlijk en open en kan hard zijn zonder respectloos te worden. Dat is precies wat je nodig hebt in een training.

Frank,
Samensteller Nieuws, Omroep West, Den Haag

Pro Persona werkt nu een aantal jaren intensief samen met MD-act. Mariëlle en haar collega's doen voor ons alle selectie- en ontwikkelassessements en diverse coachingstrajecten. Dit alles naar volle tevredenheid.
Wij vinden MD-act onderscheidend in de innovatieve aanpak, het maatwerk en de servicegerichtheid. Een assessment is nooit zomaar een assessment, maar wordt goed voorbereid door verkenning van de betreffende functie in de Pro Persona context. De input daarbij van MD-act helpt onszelf ook bij het aanscherpen van het profiel. De voorlichting over het assessment, de uitvoering en de rapportage worden hoog gewaardeerd, zowel door medewerkers als door Pro Persona als opdrachtgever. Mariëlle is voor mij persoonlijk een fijne samenwerkingspartner, die flexibel inspeelt op de vraag en altijd bereid is om mee te denken en deskundig advies te geven. Ik ervaar bij haar een grote betrokkenheid bij Pro Persona en dat is heel prettig.

Roely Molendijk
Directeur HR, Pro Persona GGZ, Wolfheze

Mariëlle, wij zijn beiden erg positief over het assessment, zowel over het verloop van de afspraken, de dag zelf alsook over de inhoudelijke terugkoppeling:

  • Jouw flexibiliteit, het meedenken, het verplaatsen en het verschuiven en de uiteindelijke afspraakbevestigingen getuigen van flexibiliteit en het makkelijk kunnen schakelen. Erg prettig!
  • In je inhoudelijke terugkoppeling laat je zien dat het een ‘op maat advies’ is waarbij standaardteksten (die je meestal wel ergens terugleest) achterwege zijn gelaten. Je hebt daar waar nodig nuance aangebracht en daarmee de rol ook duidelijk weten te vertalen naar de benodigde competenties.
  • R. zelf heeft het assessment als pittig, maar ook zeker als heel leuk, ervaren. “De dag was goed verzorgd”, aldus R.

    Annemieke van Steen,
    HR Manager, Pivoton, Ede

Albert van Veen heeft mij doen inzien dat de wereld niet op één dag is gebouwd……………
Vanuit mijn functie als Technical Support Engineer bij Bel Leerdammer krijg ik dagelijks allerlei technische vraagstukken en uitdagingen voorgelegd waarop ik mijn (interne) klant het liefst á la minuut een passende oplossing gaf.
Immers een snelle oplossing of antwoord resulteert in tevreden klanten. Een tevreden klant geeft je een goed gevoel.
Tevreden klanten blijven terugkomen en genereren daardoor meer en meer werk. Keerzijde hiervan is dat je op een gegeven moment op een punt komt dat je klanten moet teleurstellen, resultaat: ontevreden klanten.
Geen goed gevoel bij klant en mijzelf.
Tijd voor actie dus…..
Albert van Veen heeft mij geleerd om te gaan met situaties zoals beschreven, alles direct en ineens willen en kunnen oplossen is een utopie en levert op den duur strijd, ergernis en frustraties op, kortom een onprettige werksfeer.
Het centraal stellen van de klant, het vragen en geven van feedback, open en eerlijke communicatie zijn slechts enkele kreten die er toe hebben bijgedragen er een ommekeer is ontstaan in de relatie tussen klant en mijn persoon.
Een klant die nu weliswaar langer als gewend moet wachten op zijn antwoord toont begrip en wordt daardoor weer een tevreden klant.
Albert bedankt!!!!

Marc Hoogstede,
Technical Support Engineer
Bel Leerdammer BV, Wageningen

Sinds een tijdje zat ik vastgeroest in mijn functie, ik wist niet precies wat er verwacht werd en deed veel dingen op de automatische piloot. Ik had problemen om toenadering te zoeken met personen waar ik iets van nodig had. Dankzij de twee coachingssessies met Albert van Veen heb ik meer inzicht gekregen in hoe anderen mij zien en hoe ik hun benader. Ik kan mij nu ook beter inleven in hun zienswijze waardoor communicatie een stuk vlotter gaat. Ik ben dan ook zeer blij dat jouw luisterend oor mij uiteindelijk ook kon adviseren hoe ik e.e.a. anders kon aanpakken om het uiteindelijke doel te bereiken.

Patrick Goosen,
Coördinator ICT-Beheer Meldkamer, Brandweer Zaanstreek-Waterland

Ik heb Albert als een zeer betrokken trainer/coach leren kennen. De kracht van Albert is zijn wetenschappelijke achtergrond gekoppeld aan een jarenlange ervaring als trainer/coach. Met deze schat aan ervaring was Albert tijdens de individuele coaching staat om heel nauw bij mijn vragen aan te sluiten. Ik kijk met zeer veel genoegen terug op de gesprekken met Albert die mij geholpen hebben om extra stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling te zetten. Centraal staat bij Albert de vraag wat wel kan en hoe en dus meer het creëren van de mogelijkheden in plaats van het wegnemen van de beperkingen.

Jörg Sauer,
Directeur / Adviseur arbeidsverhoudingen, VHP2, Eindhoven

Als teamleider bij Vincent van Gogh heb ik een ontwikkelassessment gedaan bij Mariëlle Damoiseaux van MD-act. Ik heb daarin waardevolle feedback gekregen voor mijn functioneren nu en in de toekomst en handvatten voor mijn ontwikkeling in mijn rol als leidinggevende. Het assessment heb ik ervaren als deskundig, in een prettige sfeer en met openheid in het contact.

Marielle Flinsenberg, teamleider, Vincent van Gogh Venray

Marielle Damoiseaux is an excellent organisation-psychologist and senior HR-consultant. 
She is working both with professionals and executives in a very professional way. Respectful, serious and also with humour, with a clear vision and sharp analyses, she is facilitating people in their career-development.

Judith Budde,
Directeur Conferentie- en Opleidingscentrum het Balkon, senioropleider/coach/schrijver/spreker Voice Dialogue

Ik wil jullie graag bedanken! Ik heb het assessment als erg leerzaam en leuk ervaren. Bedankt voor de veilige sfeer en de opbouwende manier van feedback geven.
Misschien treffen we elkaar in de toekomst nog een keer.

Sjoerd van Boggelen, deelnemer aan een ontwikkelassessment

MD-act; experts in selectie
Bij de ontwikkeling, pilot- uitvoering en implementatie van de nieuwe selectieprocedure voor de huisartsopleiding was de bijdrage van MD-act cruciaal. Wat mij opvalt bij MD-act is het enthousiasme, de gedegen trainingsaanpak, de kwaliteit van de onderwijsmaterialen en de stimulerende feedback.
Alles bij elkaar zorgde dit voor een waardevolle basis bij de implementatie van het nieuwe selectiemodel voor de huisartsopleiding.

Harry Schleypen,
Adj. Hoofd, voorziter selectiecommissie Huisartsopleiding VUmc

Alleen een resultaatgerichte cultuur van onze dienst was niet voldoende. Dat moest anders. Albert van Veen hield ons een spiegel voor. We hebben geleerd om onze communicatie en bedrijfsprocessen zorgvuldig in te richten. Afspraak is voortaan afspraak. Onze teams hebben hard gewerkt aan eigen dilemma's en valkuilen en het versterken van kwaliteiten. De werkwijze van Albert was voor velen confronterend, maar pakte goed uit. We staan nu samen sterker. Er is weer verbinding tussen teams en een nieuw gevoel van onderling respect en collegialiteit.

​Dhr. drs. G. Laurens,
Diensthoofd Facilitair Bedrijf, Politie Rotterdam-Rijnmond, Rotterdam

Naar aanleiding van de train the traineropleiding Selecteren met de STAR R:
Beste Mariëlle, dank voor je feedback. Ik vond het een zeer intensieve en productieve STAR training. Het heeft mij heel veel input gegeven en daar krijg ik energie van. Het is me opgevallen dat we met de hele groep op gelijkwaardig niveau en waarderend naar elkaar toe geopereerd hebben. Dat vond ik heel prettig. Dank ook voor de ruimte die je gecreëerd hebt om dat mogelijk te maken.

​Freerk Edskes,
Huisarts in Rotterdam en als opleider betrokken bij de selectie van jonge artsen voor de Huisartsopleiding Rotterdam

Mariëlle bezit het vermogen om je met andere ogen naar jezelf en je manier van denken en handelen te laten kijken. Hierbij ontdek en leer je veel over jezelf.
Wat voor jou vanzelfsprekend leek te zijn blijkt niet altijd de beste manier van denken en handelen te zijn. Ze geeft je duidelijke inzichten in hoe het anders kan, op zo’n manier dat je deze nieuwe denkwijze gemakkelijk en positief oppakt en accepteert dat het zo ook kan en je echt verder helpt. Ik heb een grote persoonlijke groei doorgemaakt door haar training en ga nu anders om met moeilijke situaties waar ik in het verleden tegenaan liep.

​Ariejanne de Groot,
Senior Projectassistent, Raad voor Accreditatie, Utrecht

Albert is voor mij een prima coach geweest in een moeizame periode waarin ik bijna ben vastgelopen in mijn leuke, maar erg veeleisende baan. Op een professionele manier werkten we samen aan mijn, soms wat doorgeschoten ijver. Hij liet me inzien dat niet de ander, maar ik zelf de lat zo hoog legde. Hij leerde mij om de balans te zoeken tussen moeten, werken en genieten. Ik ervaar het als heel prettig dat hij voornamelijk de oplossingen in het heden zocht. Nog steeds stap ik af en toe in mijn valkuil maar grijp dan terug op het inzicht dat Albert mij in mijzelf gegeven heeft. Je kunt stellen dat ik door de coaching van Albert in ieder geval voor mezelf, maar ik denk ook voor anderen, een prettiger mens ben geworden.

​Joyce Lauret,
Subsidieadviseur Provincie Gelderland, Arnhem

Mariëlle, bedankt voor de prettige samenwerking vandaag. Een spannend selectie assessment heb ik in alle rust  en goede sfeer mogen ervaren. Het appeltje was heerlijk onderweg!

​Hans Meruma

Ik ken Mariëlle sinds 2009 vanuit mijn functie als Talent & Leadership Manager. Mariëlle en ik werken al jaren prima samen. Zij is een uitstekende coach voor een groot aantal van onze medewerkers gebleken. De evaluaties van de coaching van Mariëlle waren zonder uitzondering erg goed. Mariëlle levert maatwerk en is in staat met verschillende mensen en vraagstukken resultaat te halen. Sterk in haar aanpak is dat zij altijd afstemt met de leidinggevende en ook duidelijke terugkoppeling geeft na afloop van een coachingstraject. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach!

​Hans van Loon,
Human Resources Development Manager, SPIE Nederland, Breda

Albert is een coach met een scherpe blik. Hij weet complexe situaties helder te analyseren en terug te brengen tot behapbare en oplosbare uitdagingen. Hij laat zich niet van de wijs brengen door emotie en houdt strak de rode lijn in de gaten. Albert heeft verschillende gereedschappen in zijn bagage, waarop hij zijn cliënt af en toe een blik gunt, zodat de cliënt zelf inspraak heeft op hoe Albert de situatie benadert.

​Liz van Velzen,
Account manager at Raad voor Accreditatie, Utrecht