Tot voor kort kon je als 45-plusser gebruik maken van de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’. Deze regeling bood de mogelijkheid om in vier intensieve gesprekken te onderzoeken wat je loopbaanwensen en -kansen zijn. De loopbaanadviseur kon voor jou daarvoor de subsidie aanvragen. Deze subsidie bedroeg € 600,00. Helaas is de regeling begin januari 2020 beëindigd. En een vergelijkbaar alternatief is er niet.

Voor ons (zelf de 45 al enige tijd geleden gepasseerd) was het bijzonder leuk om met de 45-plussers te onderzoeken hoe zij het laatste deel van hun carrière vorm zouden willen en kunnen geven. We hebben ervaren dat heel wat 45-plussers gemotiveerd en enthousiast nieuwe loopbaankeuzes hebben kunnen maken. Voor ons was het daarom ook jammer dat de subsidieregeling is gestopt en tevens een aanleiding om na te denken over een goed alternatief voor het gratis ontwikkeladvies.

Waar we op zijn uitgekomen is, wat wij hebben genoemd, het ‘goedkope loopbaanadvies 45+’. Het is qua opzet helemaal zoals het gratis ontwikkeladvies was, en ook de prijs (alleen nu niet gesubsidieerd!) is hetzelfde: € 600,00. 

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons!
024 3978 892 info@MD-act.nl

Het goedkope loopbaanadvies 45+: wat kun je verwachten?

  • In een vrijblijvend gesprek maak je kennis met de loopbaanadviseur. In dit gesprek gaan we al meteen uitgebreid in op jouw vragen: wat verwacht jij van het traject? Waar wil jij aan werken? Waar zijn jouw vragen en eventuele zorgen? Als je een goed gevoel hebt bij het gesprek en bij de loopbaanadviseur, krijg je direct de eerste huiswerkopdrachten mee, passend bij de vragen en behoeften die jij met het loopbaanadvies hebt. Als je liever niet verder wilt, kun je ons dat gewoon laten weten. Het eerste gesprek wordt dan niet in rekening gebracht. 
  • Na het eerste gesprek volgen er nog drie gesprekken van 75 minuten. Tussen de gesprekken ga je steeds zelf aan de slag met gerichte opdrachten. Wat nodig zetten we vragenlijsten en testen in.

Wat levert het ontwikkeladvies 45+ jou concreet op?

Door de gesprekken, oefeningen en het huiswerk krijg je (beter) inzicht in je persoonlijke profiel: wat zijn mijn kwaliteiten en interesses, en waar zit mijn ontwikkelbehoefte? Het ontwikkeladvies geeft jou concrete handvatten voor wat je kunt gaan doen om de komende jaren op een leuke en zinvolle manier aan het werk te blijven. Het is een advies op maat en leidt dus van persoon tot persoon tot verschillende uitkomsten: Oriënteren op een andere functie? Je huidige functie koesteren? Een specifieke cursus of opleiding gaan volgen? Met je leidinggevende gaan praten over de mogelijkheden binnen je huidige functie of de mogelijkheden bespreken van ander werk binnen je organisatie? Minder gaan werken en meer genieten van vrije tijd of daarmee tijd creëren voor het doen van vrijwilligerswerk?

Voor veel mensen blijken de vier gesprekken voldoende om de keuzes te kunnen maken die nodig zijn om met plezier de eigen loopbaan voort te kunnen zetten. Voor sommigen is het het begin van een uitgebreidere loopbaanbegeleiding. Bijvoorbeeld om nog wat meer inzicht te krijgen in de eigen kwaliteiten of interesses, om te kunnen oefenen met het voeren van een sollicitatiegesprek, om te leren het eigen netwerk in te zetten bij het vinden van een nieuwe baan, of voor het werken aan een nieuw en bij deze tijd passend CV.

Interesse in het goedkope ontwikkeladvies 45+: neem vrijblijvend contact op met ons!

Wij zijn ervaren (ruim 45+) en goed geschoolde loopbaancoaches. Wil je onderzoeken of wij voor jou de goede loopbaancoaches zijn? Neem dan contact op met ons.

Zoek je naar een loopbaancoach? Bel ons direct
024 3978 892 info@MD-act.nl

Tags: Loopbaan

Mariëlle Damoiseaux op 16 juli 2019
NIP-Registerpsycholoog | MD assessment coaching training

Mariëlle Damoiseaux, coach Nijmegen en omgeving, is registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie en tevens NOLOC-gecertificeerd loopbaancoach. Sinds 1988 is Mariëlle werkzaam als assessmentpsycholoog, coach en loopbaancoach. Lees verder

MD-act biedt trainingen en coaching door heel Nederland
Bekijk alle blogs van Mariëlle Damoiseaux

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.