Ik ben Sander, vader van 3 tienerkinderen, echtgenoot, vriend, kind van gescheiden ouders. Ik heb zakelijke successen behaald, triomfen gevierd, mislukkingen en teleurstellingen gekend.

Als professional ben ik nieuwsgierig naar hoe mensen en groepen werken in de context van hun omgeving. Vanuit die nieuwsgierigheid kijk ik graag verder, op zoek naar de bron van vitaliteit, plezier en inspiratie. En verhelder ik de uitdagingen die de omgeving stelt. Met jou of je team.

Veel individuen en teams voelen zich machteloos ten opzichte van de buitenwereld, de regels en alle veranderingen die op ze af komen. Iemand die zich machteloos voelt, leert niet meer. En is niet meer vitaal. De energie gaat veelal naar het bestrijden van wat je niet wil. Daar word je moe van. En het helpt je niet de uitdagingen vanuit je kwaliteiten aan te gaan.

Waarom doen mensen wat ze doen? Wat is de logica van ogenschijnlijk onlogisch gedrag? Als je de onderliggende logica snapt, kun je zien wat er nodig is om weer in een lerende houding te komen. Dan wordt het ook weer leuk.

Dat vraagt onderzoek en moed. Daar help ik graag bij. Met humor en respect.

Eenmaal in die lerende houding kun je veel makkelijker leren in de dagelijkse praktijk. Wat vraagt jouw omgeving eigenlijk van je? Wat wil jij bijdragen? Waarom? En hoe kun je dat slimmer doen? Hoe kan je met minder moeite, meer bereiken?

Je gaat je authentieker opstellen en richt je meer op de zaken die er echt toe doen. Daardoor heeft je gedrag meer impact, gaan je presentaties beter, loopt het contact beter en sta je meer aan het stuur van je eigen leven, team of onderneming. In plaats van de speelbal te zijn.