Teams moeten regelmatig met elkaar besluiten nemen. Bijvoorbeeld over werkzaamheden, samenwerking, kwaliteit en beleid. Draagvlak creëren is een voorwaarde voor de uitvoering van genomen besluiten. Een voorwaarde voor het kunnen nemen van besluiten met voldoende draagvlak is dat de teamleden constructief om kunnen gaan met verschillende visies en meningen.

Inhoud

In onze eendaagse training ‘Draagvlak creëren’ besteden we aandacht aan vaardigheden die het team helpen om met elkaar in dialoog te gaan -en te blijven- wanneer meningen uiteenlopen en de standpunten ver uit elkaar liggen. 

Naast veel ruimte voor eigen inbreng en vragen, komen onderstaande onderwerpen in de training in elk geval aan de orde:

 1. Wat is ‘draagvlak’? En wat is het niet?
 2. Werken aan draagvlak: wat zijn valkuilen?
 3. Vaardigheden die de kans op draagvlak maximaliseren:
  1. Actief luisteren: model en oefenen
  2. Omgaan met verschillen van mening: model en oefenen
 4. Oefenen op basis van praktijksituaties
 5. Balans opmaken:
  1. Conclusies trekken 
  2. Voornemens, acties en afspraken

Albert van Veen

Kosten open inschrijving

Schrijf je je individueel in voor deze eendaagse training, dan is de all-in prijs € 498,00 inclusief locatie, koffie/thee/lunch en materialen, exclusief BTW.

Kosten teamtrainingen

Als je je als team inschrijft voor deze training, bedragen de kosten € 1.705,00 inclusief het trainingsmateriaal en exclusief de BTW. De kosten voor het verblijf zijn voor rekening van de opdrachtgever.

Tevredenheidsgarantie: als je de training Draagvlak creëren volgt en je bent achteraf niet tevreden over de training, dan sturen we je geen factuur. Onze tevredenheidsgarantie geldt voor de open inschrijving training, maar natuurlijk ook voor de in company uitvoering.

Contact

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken om door te praten over de inhoud en mogelijkheden, neem dan contact op. Wij zijn bereikbaar op 024 3978 892.

Een mail sturen kan natuurlijk ook: info@md-act.nl

Wil je regelmatig informatieve artikelen ontvangen over onderwerpen op het terrein van mens en werk?
Schrijf je nu in
Geen evenementen gevonden!

Voor leidinggevenden die willen werken aan een klimaat waarin betrokkenheid en motivatie van medewerkers kunnen floreren.

Na afloop van de workshop Draagvlak creëren:

 • Heb je (op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd) inzicht in wat bijdraagt aan motivatie en betrokkenheid onder medewerkers
 • Heb je inzicht in wat in jouw leiderschapsstijl bijdraagt aan motivatie en betrokkenheid en in waar jouw stijl van leidinggeven mogelijk de motivatie van je medewerkers ondermijnt
 • Heb je een concreet actieplan waarmee je in de praktijk aan de slag kunt gaan om te werken aan een werkklimaat waarin motivatie en betrokkenheid onder je medewerkers zich maximaal kunnen ontwikkelen

Twee dagen van 09:00 tot 17:00 verspreid over 3 weken.

Frank, Samensteller Nieuws, Omroep West, Den Haag

Mijn traject bij Albert heeft mijn managementskills flink verbeterd. Hij houdt een spiegel voor, is eerlijk en open en kan hard zijn zonder respectloos te worden. Dat is precies wat je nodig hebt wanneer je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling.

Dhr. drs. G. Laurens, Diensthoofd Facilitair Bedrijf, Politie Rotterdam-Rijnmond, Rotterdam

Alleen een resultaatgerichte cultuur van onze dienst was niet voldoende. Dat moest anders. Albert van Veen hield ons een spiegel voor. We hebben geleerd om onze communicatie en bedrijfsprocessen zorgvuldig in te richten. Afspraak is voortaan afspraak. Onze teams hebben hard gewerkt aan eigen dilemma’s en valkuilen en het versterken van kwaliteiten.

De werkwijze van Albert was voor velen confronterend, maar pakte goed uit. We staan nu samen sterker. Er is weer verbinding tussen teams en een nieuw gevoel van onderling respect en collegialiteit