Persoonlijke coaching van MD-act helpt je om jouw professionele en persoonlijke competenties te ontwikkelen. Met persoonlijke coaching werk je een-op-een met een persoonlijke coach aan de ontwikkeldoelstellingen die er voor jou echt toe doen. Individuele coaching maakt je zelfverzekerder, competenter en draagt eraan bij dat je je prettiger en meer ontspannen voelt, privé en in je werk.

Met persoonlijke coaching
kun je:

 • Je zelfinzicht vergroten.
 • Meer ontspannen leren omgaan met lastige situaties.
 • Een betere balans vinden tussen werk en privé.
 • Steviger in je schoenen komen te staan.
 • Competenties en vaardigheden ontwikkelen.
 • Je persoonlijke effectiviteit vergroten.
 • Je impact versterken.

Persoonlijke coaching helemaal op jou afgestemd

Wil je werken aan bepaalde doelstellingen met een coach van MD-act? Een plan van aanpak wordt altijd op jou afgestemd. Zo weet je zeker dat je werkt aan de zaken die voor jou belangrijk zijn. Denk je burned-out te zijn of op weg te zijn naar een burn-out? Wil je je communicatieve vaardigheden verbeteren? Of kan je wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken? In alle gevallen kan MD-act je persoonlijke coaching geven die volledig aansluit op jou als persoon.

Training communicatiestijlen

Burn out coach
 

Communicatie coach

Communicatie coach
 

Coaching zelfvertrouwen

Coaching zelfvertrouwen​

Coaching persoonlijke ontwikkeling

Coaching persoonlijke ontwikkeling

Coaching persoonlijke effectiviteit

Coaching Persoonlijke effectiviteit

Zelfbeeld verbeteren

Zelfbeeld verbeteren


 

Altijd een persoonlijke coach bij jou in de buurt

Kenmerkend voor onze werkwijze is de laagdrempelige, vriendelijke en servicegerichte houding. Onze senior coaches werken al jarenlang als zelfstandig gevestigde HR-professional, allemaal vanuit verschillende delen van het land. Daarom kun je bij ons altijd een coach vinden dicht bij huis. En als de afstand toch nog te groot is, spreken we gewoon af op een goede locatie bij jou in de buurt.

Online-coaching

Met online-coaching kun je vanaf elke plek die jou uitkomt je coachingsgesprekken voeren. Kijk hier voor meer informatie: online coaching

Met persoonlijke coaching kun je:

 • Je zelfinzicht vergroten
 • Meer ontspannen leren omgaan met lastige situaties
 • Een betere balans vinden tussen werk en privé
 • Steviger in je schoenen komen te staan
 • Competenties en vaardigheden ontwikkelen
 • Je persoonlijke effectiviteit vergroten
 • Je impact versterken

Verloop van het traject

 • Om inzicht te krijgen in je vraag, starten wij altijd met een vrijblijvend intakegesprek.
 • Wij gebruiken verschillende methoden om je te begeleiden, bijvoorbeeld: de Rationele Emotieve Therapie (RET), Acceptance and commitment therapy (ACT), Voice Dialogue, Transactionele Analyse, Appreciative Inquiry.
 • In de sessies werken we aan de hand van jouw vragen en actuele praktijksituaties.
 • Na elke coachingssessie krijg je huiswerkopdrachten mee.
 • We ronden elk traject af met een eindevaluatie. Hierbij bespreken we de opbrengsten van het coachingstraject en wat jou kan helpen om de ingezette ontwikkeling verder vorm te geven.

Maak een afspraak met een van de coaches

Wil je een van de coaches van MD-act inschakelen voor persoonlijke coaching? Maak dan een afspraak door te bellen naar 024 202 3766. Hier kun je ook terecht voor al je vragen over onze werkwijze, coaches en meer.

Coachingssessies

14535excl. BTW
 • Per uur

Voorafgaand aan het coachingstraject worden afspraken gemaakt over de duur van de sessies.

Kosten coaching particulieren

Kijk op deze pagina voor het tarief dat wij hanteren voor particulieren.

Aftrekbaarheid van de kosten

De kosten voor coaching zijn voor werkgevers aftrekbaar. In de praktijk betekent dit, dat de kosten voor coaching uitkomen op ongeveer € 70 per uur.

Voor particulieren zijn de kosten voor coaching niet aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Veel bureaus beweren van wel, maar bij het indienen van de kosten bij de belastingdienst kom je bijna zeker van een koude kermis thuis!

Alleen de kosten voor loopbaancoaching zijn voor particulieren vaak wel deels aftrekbaar. De coaching moet dan wel aan een paar strenge eisen voldoen:

 • De coaching moet verband houden met het verwerven van inkomen uit werk of verbetering op de arbeidsmarkt

 • Er moet sprake zijn van een leertraject, waarbij de kennis onder begeleiding of toezicht wordt opgedaan

 

Persoonlijke coaching

Effectiever functioneren in je werk

Ik heb Albert als een zeer betrokken trainer/coach leren kennen. De kracht van Albert is zijn wetenschappelijke achtergrond gekoppeld aan een jarenlange ervaring als trainer/coach. Met deze schat aan ervaring was Albert in staat om heel nauw bij mijn vragen aan te sluiten. Ik kijk met zeer veel genoegen terug op de gesprekken met Albert die mij geholpen hebben om extra stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling te zetten. Centraal staat bij Albert de vraag wat wel kan en hoe en dus meer het creëren van de mogelijkheden in plaats van het wegnemen van de beperkingen.

Jörg Sauer,
Directeur / Adviseur arbeidsverhoudingen, VHP2, Eindhoven

Mariëlle bezit het vermogen om je met andere ogen naar jezelf en je manier van denken en handelen te laten kijken. Hierbij ontdek en leer je veel over jezelf.
Wat voor jou vanzelfsprekend leek te zijn, blijkt niet altijd de beste manier van denken en handelen te zijn. Ze geeft je duidelijke inzichten in hoe het anders kan, op zo’n manier dat je deze nieuwe denkwijze gemakkelijk en positief oppakt en accepteert dat het zo ook kan en je echt verder helpt. Ik heb een grote persoonlijke groei doorgemaakt door haar training en ga nu anders om met moeilijke situaties waar ik in het verleden tegenaan liep.

Ariejanne de Groot,
Senior Projectassistent, Raad voor Accreditatie, Utrecht

Persoonlijke coaching: heeft dit wel effect?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat persoonlijke coaching wel degelijk positieve effecten kan hebben. Zie bijvoorbeeld Theeboom et al. (2014).

Of persoonlijke coaching in individuele gevallen ook de gewenste effecten zal hebben, hangt van een aantal factoren af:

 • De coachee is gemotiveerd om te werken aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling
 • Er zijn heldere doelen afgesproken 
 • Er is vertrouwen in de coach
 • De coach is empathisch, kan goed luisteren en kan goed doorvragen
 • De coach werkt met wetenschappelijk bewezen effectieve methoden

Omdat de term 'coach' niet beschermd is, is er niet alleen een wildgroei aan coaches, maar ook een uitdijend arsenaal aan methodes. Daar zitten veel dubieuze aanpakken tussen, zoals bijvoorbeeld numerologie, geurcoaching of rebirthing. Voor deze min of meer exotische en esoterische coachingmethodes is geen enkele wetenschappelijk bewijs dat ze ook werken.

Maar ook voor veel gebruikte en geaccepteerde modellen als bijvoorbeeld NLP, de teamrollen van Belbin of MBTI is zeker geen wetenschappelijke basis. Het is dan ook zeer de vraag of werken met deze modellen bijdraagt aan de resultaten die met de persoonlijke coaching worden beoogd.

Wetenschappelijk verantwoorde methoden

Voorbeelden van methoden waarvan de werking met wetenschappelijk onderzoek is aangetoond, zijn de rationeel-emotieve therapie (RET), Acceptance and Commitment Therapy en de Positieve Psychologie. Als psycholoog en coach zetten wij bij onze persoonlijke coaching onder andere technieken in die aan deze methoden zijn ontleend.

Stuur ons een mailtje! Bel ons nu!