Als je last hebt van een negatief zelfbeeld

Als je last hebt van een negatief zelfbeeld, ben je vaak niet positief over wie je bent en over wat je kunt. Als je je vergelijkt met anderen, vind je jezelf bijvoorbeeld bijna altijd minder slim, minder leuk of minder aardig. Mensen met een negatief zelfbeeld vinden zichzelf vaak minderwaardig en soms zelfs waardeloos.

Veel mensen die last hebben van een negatief zelfbeeld zijn bang dat ze er niet echt bij horen. Sommigen gaan daarom extra hun best doen om aardig of leuk gevonden te worden, terwijl anderen als het even kan andere mensen juist liever wat uit de weg gaan.

Wat je ook probeert, het lijkt niet echt te helpen

Waar je last van hebt, daar wil je natuurlijk graag vanaf. Maar een negatief zelfbeeld blijkt vaak hardnekkig te zijn. Wat je ook doet, het lijkt niet te helpen om er minder last van te hebben.

Je zelfbeeld verbeteren: kan dat?

Het antwoord is: ja, je kan het beeld dat je over jezelf hebt verbeteren. Van een negatief zelfbeeld kom je nooit helemaal af, maar je kunt leren om een positief zelfbeeld naast je negatieve zelfbeeld te ontwikkelen en je meer te richten op dat positieve zelfbeeld. Daardoor gaat je negatieve zelfbeeld beetje bij beetje een steeds minder grote rol spelen in je leven. Daardoor kom je veel lekkerder in je vel te zitten.

Je zelfbeeld verbeteren? Wij helpen je graag

Wij zijn bijna 30 jaar werkzaam als psycholoog en coach en hebben al heel veel mensen geholpen.

Wil je meer informatie over hoe wij je kunnen begeleiden bij het verbeteren van je zelfbeeld? Neem dan contact op.

Stuur ons een mailtje! Bel ons nu!

 

Je zelfbeeld verbeteren: wat levert jou dit op?


✔ Je ontwikkelt een positief/realistisch zelfbeeld

✔ De invloed van je negatieve zelfbeeld wordt steeds kleiner

✔ Je leert om je niet meer afhankelijk te voelen van het oordeel van anderen

✔ Je leert om steeds meer te doen wat jij zelf wilt en echt belangrijk vindt

Mijn leidinggevende gaf aan dat ik coaching kon gebruiken, maar ik had zo mijn twijfels. Ik dacht: als ik het kan gebruiken, zijn er ook wel anderen die coaching nodig hebben! Daarnaast had ik al ervaring met coaching, maar dat had toen helemaal geen effect op mij….

Toen ik eenmaal met Albert de coaching was begonnen, zag ik dat het me nu wel hielp. Voor de coaching kon ik echt lijden aan mijn negatieve gedachten en problemen. Jij hebt me bewust gemaakt van waar ik mee bezig ben en met verschillende methoden geleerd om mij niet meer zo te laten leiden door negatieve gedachten en problemen.

Ik ben daardoor vrolijker geworden, zowel op het werk als privé. Ook heb ik door de coaching op het werk en privé minder conflicten. En de pijn die ik bij spanning altijd voelde aan mijn borst, daar heb ik ook geen last meer van.

Ik raad jou sterk aan voor mensen die problemen ervaren op hun werk of privé, of last hebben van stress. Want je coaching werkt echt! Je scoort voor mij een 10.

A.S., 14 maart 2018
Administratief medewerker WMO en Jeugdzorg, gemeente Berg en Dal

Mariëlle bezit het vermogen om je met andere ogen naar jezelf en je manier van denken en handelen te laten kijken. Hierbij ontdek en leer je veel over jezelf.

Wat voor jou vanzelfsprekend leek te zijn, blijkt niet altijd de beste manier van denken en handelen te zijn. Mariëlle geeft je duidelijke inzichten in hoe het anders kan, op zo’n manier dat je deze nieuwe denkwijze gemakkelijk en positief oppakt en accepteert dat het zo ook kan en je echt verder helpt.

Ik heb een grote persoonlijke groei doorgemaakt door de coaching van Mariëlle en ga nu anders om met moeilijke situaties waar ik in het verleden tegenaan liep.

​Ariejanne de Groot
Senior Projectassistent, Raad voor Accreditatie, Utrecht