Het grote voordeel van online-coaching is dat je geen reistijd en ook geen reiskosten hebt. Een ander voordeel is, dat je de coachingsgesprekken kan voeren in een voor jou vertrouwde omgeving. Wij hebben de ervaring dat online-coaching niet ten koste gaat van het persoonlijke contact: je ziet en hoort elkaar en voor je het weet zit je samen in een goed gesprek alsof je bij elkaar aan tafel zit.

Waarom een online-coach inschakelen

Een online-coach kun je inschakelen voor elke ontwikkelvraag waar je ook een 'gewone' coach voor in de arm kunt nemen. Je kiest voor online-coaching wanneer de praktische voordelen ervan je aanspreken.

Wij zijn ervaren coaches

Wij zijn al bijna 30 jaar werkzaam als psycholoog en coach. Met onze achtergrond als arbeids- en organisatiepsycholoog hebben wij al veel mensen met uiteenlopende vragen en problemen kunnen helpen.

Met welke vragen kun je bij ons terecht

Mensen komen bij ons met uiteenlopende vragen en problemen. Wat voorbeelden:

  • Leren om aardiger te worden voor mezelf of voor anderen
  • Het gevoel hebben vast te zitten en op zoek zijn naar meer (loopbaan)richting
  • Manieren vinden om om te gaan met 'lastige' collega's, medewerkers, klanten of opdrachtgevers
  • Het moeilijk vinden om prioriteiten te stellen
  • Te hoge eisen stellen aan mezelf
  • Werk niet mee naar huis willen nemen
  • Last hebben van onzekerheid of een negatief zelfbeeld

Online-coaching of 'gewone' coaching

Bij ons kun je kiezen voor online-coaching, maar ook voor de traditionele vorm van coaching waarbij je samen aan tafel gaat. Uiteraard kan een mix van beide ook. Het is maar wat je zelf graag wilt. En als je voorkeur uitgaat naar het voeren van gesprekken samen aan tafel, maar de afstand is daarvoor te groot, dan zorgen wij voor een ruimte bij jou in de buurt waar we kunnen afspreken.

Contact

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende afspraak maken met een van onze coaches? Neem dan contact op met ons.

Stuur ons een mailtje! Bel ons nu!

Tevredenheidsgarantie: ben je niet tevreden over de coaching? Dan krijg je van ons geen factuur!

Coachingssessies

14535excl. BTW
  • Per uur

Kosten online-coaching zakelijke klant

De kosten voor coaching zijn € 145,35 per uur. Voorafgaand aan het coachingstraject maken we samen afspraken over het aantal sessies en de duur van de sessies.

Aftrekbaarheid van de kosten

De kosten voor coaching zijn voor werkgevers aftrekbaar. In de praktijk betekent dit, dat de kosten voor coaching uitkomen op ongeveer € 70 per uur.

Kosten online-coaching particulieren

Kijk op deze pagina voor het tarief dat wij hanteren voor particulieren.

Mijn leidinggevende gaf aan dat ik coaching kon gebruiken, maar ik had zo mijn twijfels. Ik dacht: als ik het kan gebruiken, zijn er ook wel anderen die coaching nodig hebben! Daarnaast had ik al ervaring met coaching, maar dat had toen helemaal geen effect op mij….

Toen ik eenmaal met de coaching was begonnen, zag ik dat het me nu wel hielp. Voor de coaching kon ik echt lijden aan mijn negatieve gedachten en problemen. Jij hebt me bewust gemaakt van waar ik mee bezig ben en met verschillende methoden geleerd om mij niet meer zo te laten leiden door negatieve gedachten en problemen.

Ik ben daardoor vrolijker geworden, zowel op het werk als privé. Ook heb ik door de coaching op het werk en privé minder conflicten. En de pijn die ik bij spanning altijd voelde aan mijn borst, daar heb ik ook geen last meer van.

Albert, ik raad jou sterk aan voor mensen die problemen ervaren op hun werk of privé, of last hebben van stress. Want je coaching werkt echt! Je scoort voor mij een 10.

A.S., 14 maart 2018
Administratief medewerker WMO en Jeugdzorg, gemeente Berg en Dal

Ik heb van Albert tools gekregen om krachtiger en meer in balans te kunnen communiceren.
Door de coaching heb ik bepaalde situaties beter leren beoordelen, mijn eigen handelen en oordelen, en daardoor kan ik deze situaties nu weer met vertrouwen aangaan. Dat voelt een stuk relaxter.

Miriam Kisters
,
Senior Communicatieadviseur, Gloedcommunicatie, Nijmegen

Mariëlle bezit het vermogen om je met andere ogen naar jezelf en je manier van denken en handelen te laten kijken. Hierbij ontdek en leer je veel over jezelf.

Wat voor mij vanzelfsprekend leek te zijn, blijkt niet altijd de beste manier van denken en handelen te zijn. Ze geeft je duidelijke inzichten in hoe het anders kan, op zo’n manier dat je deze nieuwe denkwijze gemakkelijk en positief oppakt en accepteert dat het zo ook kan en je echt verder helpt.

Ik heb een grote persoonlijke groei doorgemaakt door haar coaching en ga nu anders om met moeilijke situaties waar ik in het verleden tegenaan liep.

​Ariejanne de Groot,
Senior Projectassistent, Raad voor Accreditatie, Utrecht

Het traject bij Mariëlle heb ik als zeer positief ervaren. Het gaf me meerwaarde voor de items waar ik mee bezig ben in deze fase van mijn carrière/leven.

De sessies waren intensief voor de geest, maar gaven een positief gevoel en energie. Door dit traject heb ik een beter zicht op mijn positieve eigenschappen, meer geloof en vertrouwen in mijn eigen kunnen en meer energie en durf.

Bram de Mol

Ik ken Mariëlle sinds 2009 vanuit mijn functie als Talent & Leadership Manager. Mariëlle en ik werken al jaren prima samen. Zij is een uitstekende coach voor een groot aantal van onze medewerkers gebleken. De evaluaties van de coaching van Mariëlle waren zonder uitzondering erg goed. Mariëlle levert maatwerk en is in staat met verschillende mensen en vraagstukken resultaat te halen. Sterk in haar aanpak is dat zij altijd afstemt met de leidinggevende en ook duidelijke terugkoppeling geeft na afloop van een coachingstraject. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach!

​Hans van Loon,
Human Resources Development Manager, SPIE Nederland, Breda

Ik heb Albert als een zeer betrokken trainer/coach leren kennen. De kracht van Albert is zijn wetenschappelijke achtergrond gekoppeld aan een jarenlange ervaring als trainer/coach. Met deze schat aan ervaring was Albert tijdens de individuele coaching in staat om heel nauw bij mijn vragen aan te sluiten.

Ik kijk met zeer veel genoegen terug op de gesprekken met Albert die mij geholpen hebben om extra stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling te zetten. Centraal staat bij Albert de vraag wat wel kan en hoe. Dus meer het creëren van de mogelijkheden in plaats van het wegnemen van de beperkingen.

Jörg Sauer,
Directeur / Adviseur arbeidsverhoudingen, VHP2, Eindhoven

Contact opnemen

Heb je vragen, of wil je een vrijblijvende afspraak maken, neem dan contact op: 024 202 3761. Je kunt ons natuurlijk ook een mail sturen: info@md-act.nl

Werkt online-coaching?

Misschien is de eerste vraag die beantwoord moet worden wel deze: werkt coaching überhaupt?

Het antwoord op deze vraag is ‘ja’, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Voorwaarde is wel dat de coach zich goed kan inleven in zijn/haar coachees, coachees kan laten ontdekken wat de mechanismen zijn die leiden tot onnodig lijden, ongewenste gevoelens of niet effectief gedrag, en ze kan motiveren om te experimenteren met nieuw gedrag. 

Een voorbeeld van een meta-onderzoek naar de effecten van coaching is dat van Jones, Woods & Guillaume, gedaan in 2015. In dit onderzoek werd gebruik gemaakt van 17 eerdere onderzoeken die gericht waren op coaching van medewerkers door interne en externe coaches. Coaching van leidinggevenden en van collega’s werden in deze onderzoeken niet meegenomen.

Uit het meta-onderzoek van Jones c.s. bleek dat door de coaching de werkprestaties van de coachees zichtbaar verbeterden.

Werkt online-coaching ook?

Er is al langdurig en veel onderzoek gedaan naar de effecten van online-behandeling met behulp van videobellen door psychologen en psychiaters, bijvoorbeeld voor angsten of gebrek aan zelfvertrouwen. De effecten van online- en offline-behandeling blijken niet te verschillen. Dat bleek ook uit een grote meta-analyse die in Australië is gedaan. In deze analyse werden 56 onderzoeken naar de effecten van online-therapie opgenomen, waarmee in totaal ruim 100.000 cliënten in de analyse waren meegenomen. Hieruit bleek dat de online-therapie voor bijna alle vormen van psychologische nood even effectief is als de traditionele vormen van face-to-face therapie (zie interview in de Volkskrant met hoogleraar klinische psychologie Claudi Bockting)

Zelfs online-groepstherapie blijkt net zo effectief als de traditionele vormen van therapie.

Er zijn veel overeenkomsten tussen coaching en therapie en online-coaching en online-therapie: er is sprake van iemand met een hulpvraag, die middels het voeren van gesprekken met een coach of therapeut op basis van vooraf gestelde doelen eraan werkt zich beter te gaan voelen en/of om effectiever te kunnen functioneren. Vanwege de grote overeenkomsten mag je daarom aannemen dat online-coaching, net als online-therapie, net zo effectief is als face-tot-face coaching.

Is iedere online-coach ook een goede coach?

Helaas, niet iedereen die zich als (online) coach aanbiedt, is ook een goede coach. Dat heeft te maken met het feit dat de term ’coach’ in Nederland niet beschermd is. Iedereen die dit wil kan zich dus als (online) coach aanbieden, gekwalificeerd of niet.

Checklist voor het vinden van een goede (online) coach

Lijkt online-coaching iets voor jou en ben je op zoek naar een goede online-coach? Vraag dan onze gratis checklist aan.

Als je enkele gegevens invult, sturen we je een PDF van deze checklist gratis toe.

Checklist aanvragen