MD assessment coaching training is een adviesbureau op het gebied van mens en werk. Het bureau staat onder de dagelijkse leiding van arbeids- en organisatiepsychologen Mariëlle Damoiseaux en Albert van Veen. Zij bundelden hun jarenlange ervaring en kennis in 2006 met de oprichting van MD-TCC, nu MD-act.

Mariëlle Damoiseaux

Arbeids- en organisatiepsycholoog, HR-adviseur, trainer en coach

In mijn werk geniet ik ervan dat ik dicht bij mensen mag komen. Als coach begeleid ik mensen in een proces naar meer zelfkennis, meer rust en zelfvertrouwen, bij het in actie komen voor een andere invulling van hun werk of bij het ontwikkelen van hun competenties. Het is mooi om te zien wanneer we er samen in slagen om een doel te halen. Het liefst coach ik met de voeten op de vloer. Zweven past niet bij me, wel dromen. Bij voorbeeld als het gaat om het toewerken naar wat je echt wil in je werk. Door samen met de ander te onderzoeken wat diens kwaliteiten en capaciteiten in het werk zijn, waar de ander zijn motivatie vindt en waar hij of zij door geraakt wordt en geïnspireerd kun je een goede basis leggen voor een nieuwe loopbaanstap. Dat geeft energie.

Albert van Veen

Arbeids- en organisatiepsycholoog, trainer, adviseur en managementcoach

Ik geloof erin dat mensen meer kunnen dan soms het geval lijkt te zijn. Dat competenties en kwaliteiten wel degelijk aanwezig kunnen zijn, maar door bepaalde omstandigheden niet of onvoldoende uit de verf komen.

Ik vind het heerlijk om met mensen individueel en samen met teams uit te zoeken wat nodig is om de eigen mogelijkheden maximaal in te kunnen zetten, ook in de omstandigheden waarin dit voorheen niet goed lukte. Daarbij wil ik mensen bewustmaken van hun persoonlijke keuzes en motieven, en hun persoonlijke kracht versterken.

Klanten typeren mijn stijl als onderzoekend en zorgvuldig, soms confronterend, maar altijd respectvol en vaak met humor.

Onze associés

Wij werken al jaren nauw samen met verschillende collega’s. Zij werken als zelfstandig gevestigde HR professionals vanuit verschillende delen van het land. Daardoor kan MD-act desgewenst ook lokaal haar diensten aanbieden. Hieronder stellen wij onze associés aan je voor:

Jeanette van den Bosch

Arbeids- en organisatiepsycholoog, assessmentpsycholoog, coach, loopbaanadviseur

Jeanette (1970) is in 1993 cum laude als psycholoog afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Brabant en sindsdien werkzaam als arbeids- en organisatiepsycholoog. In het begin van haar loopbaan heeft ze ervaring opgedaan in de arbodienstverlening.

Dick Onvlee

Andragoog, coach, senior trainer Medezeggenschap, Master NLP, mede-auteur van het boek OR en Onderhandelen

Dick is als trainer, coach en adviseur hoofdzakelijk werkzaam in de zorgsector, (semi)overheid en de zakelijke dienstverlening.

Zijn stijl van trainen en coachen kenmerkt zich door rust, reflectie en daadkracht en veel aandacht voor de onderlinge relaties. Zijn kerncompetenties zijn: communicatie, samenwerking, teamontwikkeling en de systeemtheoretische benadering van (complexe) organisatievraagstukken.

Quint Videler

Bachelor of Engineering, interim manager, coach

Quint (1971) is afgestudeerd technisch bedrijfskundige en heeft een ruime werkervaring in diverse managementfuncties in het bedrijfsleven. Hij heeft internationale ervaring met het werken met cross-functionele teams en het managen van veranderprojecten. In zijn rol als interim manager en als coach zoekt Quint vanuit een creatieve kijk naar de energie van de organisatie en vertaalt deze naar de kracht voor het inzetten van de verandering.

Sija Bos

Arbeids- en organisatiepsycholoog / coach

Sija is afgestudeerd als A&O psycholoog en begon haar loopbaan als managementtrainer in het UMCU. Zij heeft een ruime werkervaring als trainer, assessmentpsycholoog, HR-adviseur, mediator en coach.

Haar expertise is coachen van professionals en managers. Klanten omschrijven haar werkwijze als verhelderend, inzichtgevend, motiverend en resultaatgericht.

Sander Dorgelo

Arbeids & Organisatiepsycholoog, trainer, coach en consultant

Sander (1963) heeft meer dan 15 jaar ervaring als management- en communicatietrainer en coach. Hij trainde professionals in Leidinggeven, Communiceren, Presenteren en Persoonlijke Effectiviteit bij profit en non-profit organisaties. Hij was ook huisman, clown, ondernemer in export goederen en vrijwilliger in de ouderraad van een middelbare school.

René Ravenhorst

Arbeids- en Organisatiepsycholoog: mens-, team- en organisatieontwikkelaar

René (1967) is, na een eerder werkzaam leven als Verpleegkundige (HBO-V), in 2000 afgestudeerd als Arbeids- en Organisatiepsycholoog bij de Open Universiteit. Sindsdien is hij breed en ruim ervaren als adviseur, assessor, trainer en coach en is hij manager in de GGZ geweest.

De werkende mens inspireren, inzicht geven, eigen psychologisch kapitaal leren ontdekken, effectiever maken, teneinde in de samenleving betekenisvol te kunnen acteren en participeren. Dat drijft hem.

Treffende typering: diepgaand, serieus met een stevige rand humor, effectief.

Gert Jan Schop

Pedagoog, bedrijfseconoom, MBA, coach, intervisor, facilitator en organisatieadviseur

In het dagelijks leven ben ik in rollen als coach, trainer, adviseur, intervisor en facilitator bezig met mensen rondom vraagstukken als (persoonlijke) effectiviteit, leren, veranderen, sturen, minder sturen, eigenaarschap, strategie. Daarbij ga ik ervan uit dat in mensen, teams en organisaties enorm meer potentieel zit dan dat we op het eerste gezicht kunnen zien en ervaren. Wanneer ik die potentie naar boven kan halen, mensen naar een volgende level kan brengen, ben ik in mijn element.

Bob van der Heijden

Trainer IANLP, NLP Master-practitioner, Mediator, Coach, Intervisie begeleider, Dierenarts, Ondernemer

Bob (1969) is afgestudeerd als dierenarts en heeft lang als practicus gewerkt. Uiteindelijk bleek de interesse in de mens groter en heeft hij gekozen voor een andere weg. Sinds 2012 is hij als coach en trainer voornamelijk werkzaam in de medische sector.

In zijn rol als coach, trainer of mediator maakt hij veel gebruik van zelfreflectie. Vanuit de overtuiging dat mensen heel goed in staat zijn een oplossing te vinden voor de uitdagingen die ze ervaren laat hij ze kijken naar hun eigen proces. Een bijdrage leveren aan de groei en ontwikkeling van een individu of een team is iets waar hij grote voldoening uit haalt.