In de huidige arbeidsmarkt is life time employment niet meer de norm. In je loopbaan is er vaker een moment waarop je opnieuw een keuze moet maken: leiding geven of niet? Doorgroeien, van werkgever switchen? Soms is het geen keuze, maar noodzaak, omdat de organisatie waar je werkt reorganiseert of inkrimpt. Of omdat je in je bestaande baan het plezier in je werk kwijt bent. Bezinning en reflectie op je loopbaan en werkplek is dan nodig. MD-act geeft advies en begeleiding bij loopbaanvragen en helpt je om keuzes te maken en in actie te komen.

Op weg naar meer plezier in je werk

Loopbaanadvies kan op verschillende momenten in je loopbaan zinnig zijn. Bij de start: als je een volgende stap wilt zetten en niet weet welke kant je op wil bij voorbeeld. Of als je carrière al verder gevorderd is, je succesvol bent in wat je doet, maar het plezier in je werk steeds minder wordt. Een goede oriëntatie op je loopbaan is dan de moeite waard. Een loopbaantraject kan kort maar krachtig zijn, van twee tot drie gesprekken of uitgebreider in een traject van zeven tot tien bijeenkomsten. Of je nu zelf het initiatief neemt voor een loopbaantraject of je werkgever, jouw vraag is het startpunt voor ons.

Aanpak

We beginnen met een vrijblijvend intakegesprek. Op basis daarvan doen we een voorstel voor loopbaanbegeleiding. De eerste stap is een goede analyse van jouw loopbaan tot nu toe. Samen kijken we naar waar je kwaliteiten liggen. Dat is de basis waarop je verder kan bouwen. Ook de afbreukrisico’s onderzoeken we. Om te achterhalen waar je naartoe wil en onder welke randvoorwaarden zetten we je aan het werk met  gerichte 'opdrachten' in de bijeenkomsten en voor thuis. Een loopbaantraject bij MD-act vraagt inzet van je. Als je er het maximale uit wil halen, zul je naast de gesprekken tijd moeten besteden aan het doen van de opdrachten, het voeren van gesprekken of je oriëntatie op de arbeidsmarkt. Wij begeleiden je, moedigen je aan en brengen onze kennis van de arbeidsmarkt in. We helpen je om structuur aan te brengen in je oriëntatie en plannen concreet te maken. Daarnaast is er bij ons de mogelijkheid om tijdens een loopbaantraject ook een assessment in te zetten. Daarmee krijg je objectieve informatie over wat je in huis hebt, waar jouw kwaliteiten liggen en jouw mogelijke valkuilen. Bekijk ook onze pagina over ontwikkelassessment voor meer informatie.

Voor wie

Voor iedereen die meer uit het werk wil halen. Voor wie twijfelt over een vervolgstap en wil onderzoeken wat goed past en ook haalbaar is. Voor wie zijn huidige functie of baan ziet verdwijnen of veranderen en zich wil oriënteren op een volgende stap.

Duur van trajecten

Onze trajecten kunnen in intensiteit en duur variëren:

Loopbaanscan: één tot drie loopbaanadviesgesprekken, waar nodig aangevuld met een psychologisch onderzoek of assessment.

Loopbaanbegeleidingstraject: drie tot zes gesprekken, eventueel aangevuld met een psychologisch onderzoek of assessment.

Loopbaanheroriëntatie: langduriger traject van gemiddeld zeven tot tien gesprekken. Meestal bij een complexere vraagstelling, zoals re-integratie na langdurige afwezigheid, ontslagdreiging, vervallen van de functie.

Welke resultaten kan loopbaancoaching je opleveren?

  • een beter inzicht in waar jouw belangstelling en interesse naar uit gaat
  • een helder perspectief en plan voor je toekomst
  • een goede elevator pitch: het verhaal dat beschrijft wie je bent en waar jij naartoe wil
  • zicht op jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt
  • alternatieve scenario’s voor je loopbaan
  • steun en hulp bij het solliciteren 
 

Loopbaancoaching

Vrijblijvende afspraak maken

Wil je een vrijblijvende afspraak maken met een loopbaancoach? Neem dan contact op. Wij zijn bereikbaar op 024 397 8892.

Hallo Mariëlle

Ik wil jou bedanken voor de begeleiding van onze medewerker in zijn proces naar een andere job.
Wat hij nu gaat doen vind ik verassend en dit had ik van te voren zo niet ingeschat.
Hij is er content mee en dat gunnen wij hem van harte.
Compliment voor jou voor de wijze waarop jij hem begeleid hebt: constructief, persoonlijk, zeer deskundig en in een fijne, prettige sfeer.
Hij kon altijd bij jou terecht en dat waarderen de medewerker en ik ten zeerste!
Top

Ricardo van Loon,
Teamleider Toezicht, gemeente Nijmegen

Loopbaanontwikkeling vastgelegd in CAO?

Steeds vaker nemen werkgevers in de CAO op, dat je als werknemer jaarlijks of tweejaarlijks budget krijgt om te werken aan je ontwikkeling. Voor employability, duurzaam inzetbaar blijven of competentieontwikkeling is er jaarlijks een bepaald bedrag beschikbaar.

Soms moet dat bedrag besteed worden aan vakmatige cursussen of training, maar in veel CAO's staat de bepaling dat het om niet-functiegebonden scholing gaat.

De bedragen variëren van rond de € 700,00 tot € 1.500,00 of meer. Veel werknemers zijn zich niet bewust van deze mogelijkheid. Het loont de moeite om de eigen CAO hierop na te pluizen. Als een dergelijke bepaling in jouw CAO is opgenomen, heb je dus mogelijkheden om coaching, training of loopbaanbegeleiding deels of geheel uit dit budget te betalen.