Het grote voordeel van online-coaching is dat je geen reistijd en ook geen reiskosten hebt. Een ander voordeel is dat je met een online-coach de coachinggesprekken kan voeren in een voor jou vertrouwde omgeving. Wij hebben de ervaring dat online-coaching niet ten koste gaat van het persoonlijke contact: je ziet en hoort elkaar en voor je het weet zit je samen in een goed gesprek alsof je bij elkaar aan tafel zit.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons!
024 3978 892 info@MD-act.nl

Waarom een coach inschakelen voor online-coaching?

Een online-coach kun je inschakelen voor elke ontwikkelvraag waar je ook een ‘gewone’ coach voor in de arm kunt nemen. Je kiest voor online-coaching wanneer de praktische voordelen ervan je aanspreken.

Wij zijn ervaren coaches

Wij zijn al bijna 30 jaar werkzaam als psycholoog en coach en zijn momenteel gevestigd in Groesbeek, vlak bij Nijmegen. Met onze achtergrond als arbeids- en organisatiepsycholoog hebben wij al veel mensen met uiteenlopende vragen en problemen geholpen, ook als online-coach.

Met welke vragen kun je bij ons terecht? Mensen komen bij ons met uiteenlopende vragen en problemen. Wat voorbeelden:

  • Leren om aardiger te worden voor mezelf of voor anderen.
  • Het gevoel hebben vast te zitten en op zoek zijn naar meer (loopbaan)richting.
  • Manieren vinden om te leren omgaan met ‘lastige’ collega’s, medewerkers, klanten of opdrachtgevers.
  • Het moeilijk vinden om prioriteiten te stellen.
  • Te hoge eisen stellen aan mezelf.
  • Werk niet mee naar huis willen nemen.
  • Last hebben van onzekerheid of een negatief zelfbeeld.

Online-coaching of ‘gewone’ coaching?

Bij ons kun je kiezen voor online-coaching, maar ook voor de traditionele vorm van coaching waarbij je samen om de tafel gaat. Uiteraard kan een mix van beide ook. Het is maar net wat je zelf graag wilt. En als je voorkeur uitgaat naar het voeren van gesprekken samen aan tafel, maar de afstand is daarvoor te groot, dan zorgen wij voor een ruimte bij jou in de buurt waar we kunnen afspreken.

Tevredenheidsgarantie: ben je niet tevreden over de coaching? Dan krijg je van ons geen factuur!

Kosten coaching: € 164,25 excl. BTW

Kosten coaching zakelijke klant

De kosten voor coaching zijn € 164,25 per uur. Voorafgaand aan het coachingstraject maken we samen afspraken over het aantal sessies en de duur van de sessies.

Aftrekbaarheid van de kosten

De kosten voor coaching zijn voor werkgevers aftrekbaar. In de praktijk betekent dit dat de kosten voor coaching uitkomen op ongeveer € 80,- per uur.

Kosten coaching voor particulieren

Kijk op deze pagina voor het tarief dat wij hanteren voor particulieren.

Neem contact op bij vragen of voor een vrijblijvende afspraak

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende afspraak maken voor een face-to-face gesprek of met een online-coach? Neem dan contact met ons op. Ook wanneer je graag meer informatie wilt over ons online assessment of online loopbaancoaching staan wij voor je klaar. Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer 024 3978 892.

Wil je regelmatig informatieve artikelen ontvangen over onderwerpen op het terrein van mens en werk?
Schrijf je nu in

Werkt online-coaching?

Misschien is de eerste vraag die beantwoord moet worden wel deze: werkt coaching überhaupt?

Het antwoord op deze vraag is ‘ja’, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Voorwaarde is wel dat de coach zich goed kan inleven in zijn/haar coachees, coachees kan laten ontdekken wat de mechanismen zijn die leiden tot onnodig lijden, ongewenste gevoelens of niet effectief gedrag, en ze kan motiveren om te experimenteren met nieuw gedrag. 

Een voorbeeld van een meta-onderzoek naar de effecten van coaching is dat van Jones, Woods & Guillaume, gedaan in 2015. In dit onderzoek werd gebruik gemaakt van 17 eerdere onderzoeken die gericht waren op coaching van medewerkers door interne en externe coaches. Coaching van leidinggevenden en van collega’s werden in deze onderzoeken niet meegenomen.

Uit het meta-onderzoek van Jones c.s. bleek dat door de coaching de werkprestaties van de coachees zichtbaar verbeterden.

Werkt online-coaching ook?

Er is al langdurig en veel onderzoek gedaan naar de effecten van online-behandeling met behulp van videobellen door psychologen en psychiaters, bijvoorbeeld voor angsten of gebrek aan zelfvertrouwen. De effecten van online- en offline-behandeling blijken niet te verschillen. Dat bleek ook uit een grote meta-analyse die in Australië is gedaan. In deze analyse werden 56 onderzoeken naar de effecten van online-therapie opgenomen, waarmee in totaal ruim 100.000 cliënten in de analyse waren meegenomen. Hieruit bleek dat de online-therapie voor bijna alle vormen van psychologische nood even effectief is als de traditionele vormen van face-to-face therapie (zie interview in de Volkskrant met hoogleraar klinische psychologie Claudi Bockting)

Zelfs online-groepstherapie blijkt net zo effectief als de traditionele vormen van therapie.

Er zijn veel overeenkomsten tussen coaching en therapie en online-coaching en online-therapie: er is sprake van iemand met een hulpvraag, die middels het voeren van gesprekken met een coach of therapeut op basis van vooraf gestelde doelen eraan werkt zich beter te gaan voelen en/of om effectiever te kunnen functioneren. Vanwege de grote overeenkomsten mag je daarom aannemen dat online-coaching, net als online-therapie, net zo effectief is als face-tot-face coaching.

Is iedere online-coach ook een goede coach?

Helaas, niet iedereen die zich als (online) coach aanbiedt, is ook een goede coach. Dat heeft te maken met het feit dat de term ’coach’ in Nederland niet beschermd is. Iedereen die dit wil kan zich dus als (online) coach aanbieden, gekwalificeerd of niet.

Checklist voor het vinden van een goede (online) coach

Lijkt online-coaching iets voor jou en ben je op zoek naar een goede online-coach? Vraag dan onze gratis checklist aan.

Als je enkele gegevens invult, sturen we je een PDF van deze checklist gratis toe.

Zoek je naar tips of advies over persoonlijke ontwikkeling? Bel ons direct
024 3978 892 info@MD-act.nl

​Hans van Loon, Human Resources Development Manager, SPIE Nederland, Breda

Ik ken Mariëlle sinds 2009 vanuit mijn functie als Talent & Leadership Manager. Mariëlle en ik werken al jaren prima samen. Zij is een uitstekende coach voor een groot aantal van onze medewerkers gebleken. De evaluaties van de coaching van Mariëlle waren zonder uitzondering erg goed. Mariëlle levert maatwerk en is in staat met verschillende mensen en vraagstukken resultaat te halen. Sterk in haar aanpak is dat zij altijd afstemt met de leidinggevende en ook duidelijke terugkoppeling geeft na afloop van een coachingstraject. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach!

Jörg Sauer, Directeur / Adviseur arbeidsverhoudingen, VHP2, Eindhoven

Ik heb Albert als een zeer betrokken trainer/coach leren kennen. De kracht van Albert is zijn wetenschappelijke achtergrond gekoppeld aan een jarenlange ervaring als trainer/coach. Met deze schat aan ervaring was Albert in staat om heel nauw bij mijn vragen aan te sluiten. Ik kijk met zeer veel genoegen terug op de gesprekken met Albert die mij geholpen hebben om extra stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling te zetten. Centraal staat bij Albert de vraag wat wel kan en hoe en dus meer het creëren van de mogelijkheden in plaats van het wegnemen van de beperkingen.