Leiderschapscoaching is in de kern niet anders dan coachen van medewerkers: het gaat om het begeleiden van een leer- en ontwikkelproces, gericht op het verbeteren van de professionaliteit.

De rol en verantwoordelijkheden van leidinggevenden brengen echter met zich mee dat de context waarbinnen het geleerde moet worden toegepast heel anders is: je positie is ‘eenzamer’ en je hebt een voorbeeldfunctie. Dat kan het lastig maken om je binnen je team of afdeling lerend en kwetsbaar op te stellen.

Coaching leidinggevenden: voorbeelden van vragen en thema's

Leidinggevenden kunnen, net als hun medewerkers, worstelen met thema’s als:

 • Eigen zelfbeeld
 • Effectief communiceren
 • Balans tussen werk en privé
 • Grenzen stellen
 • Samenwerken

De rol van leidinggevenden brengt met zich mee dat zij vaak met specifieke vragen bij ons aan tafel komen, bijvoorbeeld:

 • Hoe coach/ontwikkel ik mijn medewerkers?
 • Hoe ga ik om met conflicten in mijn team?
 • Hoe loods ik mijn team goed door de fasen van teamontwikkeling?
 • Welke stijlen van leidinggeven zijn er en wanneer zet ik deze in?
 • Hoe ziet mijn stijl van leidinggeven er eigenlijk uit? Wat doe ik goed en wat moet beter?
 • Mijn aanpak werkt bij de meeste medewerkers goed, maar niet bij iedereen: hoe komt dat en wat kan ik anders doen?
 • Hoe stuur ik beter op resultaten?
 • Hoe zorg ik ervoor dat een afspraak in mijn team ook een afspraak is?
 • Wat is nodig voor een motiverend werkklimaat?
 • Hoe ga ik om met lastige medewerkers?
 • Hoe geef ik feedback met effect?

Onze ervaring als coach voor leidinggevenden

De coaches van MD-act zijn allemaal senior: zij werken al jaren als coach en hebben veel ervaring met leidinggevenden en managers uit kleine en grote organisaties. Een groot deel van de coaches heeft zelf gewerkt als leidinggevende.

Werkwijze

We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we je vraag en het doel dat je hebt met de leiderschapscoaching. We leggen uit wat we gaan doen om jouw leerdoelen te realiseren en wat jij daarvoor zelf moet gaan doen. We geven je ook een indicatie van het aantal coachingsgesprekken dat we denken nodig te hebben.

Kosten coaching

14535excl. BTW
 • Per uur

Kosten coaching zakelijke klant

De kosten voor coaching zijn € 145,35 per uur. Voorafgaand aan het coachingstraject maken we samen afspraken over het aantal sessies en de duur van de sessies.

Aftrekbaarheid van de kosten

De kosten voor coaching zijn voor werkgevers aftrekbaar. In de praktijk betekent dit, dat de kosten voor coaching uitkomen op ongeveer € 70 per uur.

Kosten coaching particulieren

Kijk op deze pagina voor het tarief dat wij hanteren voor particulieren.

Een leiderschapscoach bij jou in de buurt

Wij zijn ervaren coaches die al meer dan 25 jaar leidinggevenden met uiteenlopende vragen en ontwikkelthema’s coachen.

MD-act werkt nauw samen in een netwerk van verschillende collega's, allemaal afgestudeerd op academisch niveau. Kenmerkend voor onze werkwijze is de laagdrempelige, vriendelijke en servicegerichte houding. Elke coach werkt al jarenlang als zelfstandig gevestigde HR professional. Zij werken vanuit verschillende delen van het land. Daardoor kan MD-act ook lokaal leiderschapscoaching aanbieden.

Online coaching

Met online coaching kun je vanaf elke plek die jou uitkomt je coachingsgesprekken voeren. Kijk hier voor meer informatie: online coaching

Contact opnemen

Heb je vragen, of wil je een vrijblijvende afspraak maken, neem dan contact op: 024 202 3764

Ik heb Albert als een zeer betrokken trainer/coach leren kennen. De kracht van Albert is zijn wetenschappelijke achtergrond, gekoppeld aan een jarenlange ervaring als trainer/coach. Met deze schat aan ervaring was Albert tijdens de individuele leiderschapscoaching in staat om heel nauw bij mijn vragen aan te sluiten.

Ik kijk met zeer veel genoegen terug op de gesprekken met Albert die mij geholpen hebben om extra stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling te zetten. Centraal staat bij Albert de vraag wat wel kan en hoe, en dus meer het creëren van de mogelijkheden in plaats van het wegnemen van de beperkingen.

Jörg Sauer
Directeur / Adviseur arbeidsverhoudingen, VHP2, Eindhoven

De leiderschapscoaching bij Albert heeft mijn managementskills flink verbeterd. Hij houdt een spiegel voor, is eerlijk en open en kan hard zijn zonder respectloos te worden. Dat is precies wat je nodig hebt in een coachingstraject waarin je werk aan je persoonlijke ontwikkeling.

Frank
Samensteller Nieuws, Omroep West, Den Haag

De aanleiding voor de leiderschapscoaching was mijn nieuwe rol: van beleidsondersteuning richting de lijn. In de basis ging de aansturing van medewerkers me -voor zover ik kon overzien- wel redelijk goed af, maar ik had het idee dat ik een aantal dingen wel handiger kon aanpakken.

Ik twijfelde niet over de coaching en Albert als coach. Dat had te maken met zijn toegankelijkheid als persoon en de duidelijkheid die hij gaf: no-nonsense en ter zake.

Wat ik fijn vond, was zijn werkwijze. Albert luisterde goed, vroeg goed door en herformuleerde dan vaak de vraag, samen met mij. Dat deed hij soms op een confronterende, maar niet bedreigende manier, waardoor ik open in het gesprek bleef. Dat is kracht, want dan kun je echt kijken naar de vraag die je hebt. Daarbij heeft Albert een heel arsenaal aan modellen en theoretische kaders om vragen aan op te hangen. Dat zette mij aan het denken, dat vond ik mooi.

Als het ter sprake komt, zou ik leiderschapscoaching en ook Albert zeker aanbevelen: mensen in mijn situatie doen zichzelf een lol als ze dingen van zich af kunnen praten en kunnen reflecteren met iemand. Heel veel onzekerheid kun je in zo’n traject samen met de coach plaatsen. In korte tijd kun je veel voorbeelden en veel gedrag bespreken."

Bram Esselink, 25 juni 2019
Teammanager Educatie voor Volwassenen
ROC Nijmegen