Hier lees je alles over teamcoaching en wat het voor jou kan betekenen. Als de samenwerking in een team goed is, is een team veel meer dan de som der delen. De prestaties zijn top, medewerkers zitten goed in hun vel, de sfeer is goed en collega’s hebben wat voor elkaar over. Iedereen is tevreden en alles loopt op rolletjes. Maar wat als het in een team niet goed loopt?

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons!
024 3978 892 info@MD-act.nl

Wanneer biedt teamcoaching een uitkomst?

Als het in een team niet goed gaat, merk je dat. Bijvoorbeeld omdat er onderhuidse spanningen voelbaar zijn, teamleden elkaar tegenwerken, er geroddeld wordt over elkaar, collega’s over collega’s klagen bij de teamleider of manager, relevante informatie niet met elkaar wordt gedeeld, niet iedereen zich betrokken voelt, afspraken niet worden nagekomen, of omdat er iemand binnen het team wordt gepest. In deze gevallen biedt teamcoaching een uitkomst.

Wat zijn de gevolgen als het in een team niet goed gaat?

Als het in een team niet goed gaat, heeft dat altijd negatieve gevolgen. Medewerkers kunnen met tegenzin naar hun werk gaan. Het kan ten koste gaan van de prestaties. Het verzuim kan groter worden. Goede medewerkers kunnen vertrekken. De kans op klachten van klanten, opdrachtgevers of vanuit de organisatie wordt groter. Geef je leiding aan een slecht functionerend team en de conclusie wordt getrokken dat je jouw zaken kennelijk niet goed op orde hebt? Dan kan het slechte functioneren van je team zelfs gevolgen hebben voor je carrière. Werken in een slecht functionerend team: het is voor niemand leuk en voor niets en niemand goed.

Teamcoaching van een professionele coach

Wij hebben veel gewerkt met teams en ervaren dat samenwerkingsproblemen vaak goed op te lossen zijn. Maar dat gaat zelden zonder slag of stoot: je moet er met elkaar de schouders onder willen zetten. Soms moeten mensen over hun eigen schaduw springen. En het is altijd geven en nemen; vragen en bieden; vertellen en luisteren; ontdekken en prijsgeven. Het is hard werken, maar het is bijna altijd die moeite waard.

Wil je regelmatig informatieve artikelen ontvangen over onderwerpen op het terrein van mens en werk?
Schrijf je nu in

Wat doet een teamcoach?

Een teamcoach stelt samen met jullie vast wat jullie belangrijk vinden als het gaat om de samenwerking en welke doelen jullie daarmee willen realiseren. Vervolgens helpt de teamcoach jullie bij het vaststellen wat ervoor nodig is om dit te realiseren. Wat nodig is om beter te leren samenwerken verschilt per team. Voorbeelden van thema’s waaraan wij als teamcoaches met teams aan de slag gaan zijn:

 • Bespreekbaar maken en oplossen van onderhuidse spanningen
 • Goede afspraken met elkaar maken en deze ook uitvoeren
 • Goed met elkaar in gesprek blijven bij verschil van mening
 • Conflicten voorkomen en zo nodig met elkaar oplossen
 • Gelijke en gelijkwaardige inbreng bij het teamoverleg
 • Openheid en veiligheid
 • Elkaar aanspreken
 • Formeel en informeel leiderschap
 • Verdeling van rollen, taken en werklast
 • Omgaan met stijlverschillen

Werkwijze bij teamcoaching

 1. De teamcoach begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek met het team of met een afvaardiging van het team.
 2. We bespreken jullie vraag en het doel dat jullie met de teamcoaching willen realiseren.
 3. We schetsen onze aanpak en vertellen ook wat jullie zelf moeten doen om jullie doelen te realiseren.
 4. We leggen de afspraken die we met elkaar maken vast in een offerte.
 5. Als jullie met de offerte akkoord gaan, gaan we samen aan het werk.

 

Kosten teamcoaching per uur: € 195,00 excl. BTW

 

Wat zijn de kosten voor teamcoaching?

De kosten voor teamcoaching bedragen in 2023 € 195,00 per uur. Voorafgaand aan de teamcoaching worden afspraken gemaakt over de totale kosten. Als je ons inhuurt, werk je altijd samen met een senior teamcoach. Wij hebben veel tevreden klanten. En wij werken met een tevredenheidsgarantie: ben je niet tevreden over onze teamcoaching? Dan sturen wij geen factuur.

Aftrekbaarheid van de kosten

De kosten voor teamcoaching zijn voor werkgevers aftrekbaar. In de praktijk betekent dit, dat de kosten voor teamcoaching uitkomen op ongeveer € 95 per uur.

Een teamcoach bij jou in de buurt

Wij zijn ervaren teamoaches. Wij begeleiden 30 jaar teams bij het verbeteren van de samenwerking, communicatie en onderlinge (werk)relaties.

Onze teamcoaches zijn allemaal afgestudeerd op academisch niveau. Kenmerkend voor onze werkwijze is de laagdrempelige, vriendelijke en servicegerichte houding. Elke teamcoach werkt al jarenlang als zelfstandig gevestigde HR professional. Wij werken vanuit verschillende delen van het land. Daardoor kunnen wij lokaal onze diensten aanbieden.

Contact opnemen

Heb je vragen, of wil je een vrijblijvende afspraak maken, neem dan contact op: 024 3978 892

Zoek je naar een teamcoach bij jouw in de buurt? Bel ons direct!
024 3978 892 info@MD-act.nl

Dhr. drs. G. Laurens, Diensthoofd Facilitair Bedrijf, Politie Rotterdam-Rijnmond, Rotterdam

Alleen een resultaatgerichte cultuur van onze dienst was niet voldoende. Dat moest anders. Albert van Veen hield ons een spiegel voor. We hebben geleerd om onze communicatie en bedrijfsprocessen zorgvuldig in te richten. Afspraak is voortaan afspraak. Onze teams hebben hard gewerkt aan eigen dilemma’s en valkuilen en het versterken van kwaliteiten.

De werkwijze van Albert was voor velen confronterend, maar pakte goed uit. We staan nu samen sterker. Er is weer verbinding tussen teams en een nieuw gevoel van onderling respect en collegialiteit

Kim de Witte, Relatiemanager Actie en vrijwilligersmanagement

Dick Onvlee is een prettig persoon, hij geeft mij als voorzitter OC Karaad de tools om samen met de andere OC leden een goede OC te zijn. Hij luistert, geeft advies, heeft humor en denkt mee. Door Dick zijn advies en trainingen ben ik een betere voorzitter geworden.