Ik geloof erin dat mensen vaak meer kunnen dan soms het geval lijkt te zijn, maar dat competenties en kwaliteiten door bepaalde omstandigheden niet of onvoldoende uit de verf komen.

Ik vind het heerlijk om met mensen en teams uit te zoeken wat nodig is om de eigen mogelijkheden maximaal in te zetten, juist in de omstandigheden waarin dit voorheen niet goed lukte. Daarbij wil ik mensen bewustmaken van hun persoonlijke keuzes en motieven en hun persoonlijke kracht versterken.

Klanten typeren mijn stijl als onderzoekend en zorgvuldig, soms confronterend, maar altijd respectvol en vaak met humor.

Ik heb onder meer tien jaar gewerkt bij GITP Opleidingen. Sinds 2007 ben ik zelfstandig werkzaam en mede-eigenaar van MD-act. Ik heb veel ervaring met het geven van trainingen, coachen van teams en met het individueel coachen en begeleiden van medewerkers en managers. Ik voel me thuis in een breed scala van thema’s en onderwerpen. Ik heb een bijzondere affiniteit met teamcoaching, coachen en begeleiden van mensen met een (bijna) burn-out en met problemen met zelfvertrouwen.

In de afgelopen jaren heb ik de volgende cursussen en opleidingen gevolgd om als trainer en coach ‘in vorm’ te blijven: het eerste jaar van de tweejarige opleiding Ontwikkelingsgerichte Transactionele Analyse in Organisaties; Eenjarige opleiding Voice Dialogue; Appreciative Inquiry; Trainers en Groepsprocessen; Basisopleiding voor Organisatieadviseurs; zesdaagse basisopleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en de vijfdaagse vervolgopleiding.

Ik ben registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie en tevens een door het CRKBO erkende trainer voor het kort beroepsonderwijs.

Registerpsycholoog NIP

Albert is Registerpsycholoog arbeid en organisatie NIP.

Als je voldoet aan de eisen die het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) stelt aan je professionaliteit als arbeids- en organisatiepsycholoog en aan de frequentie waarmee je investeert in je kennis en vaardigheden, mag je je registerpsycholoog arbeid en organisatie noemen. Bij elke herregistratie wordt je vakbekwaamheid opnieuw getoetst.