Coach Nijmegen: ben je op zoek naar een coach in Nijmegen of omgeving? Wij zijn geregistreerd psycholoog NIP arbeid en organisatie. In de afgelopen 30 jaar hebben wij veel mensen begeleid bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Coach Nijmegen: met welke vragen kan je bij ons terecht?

Je kunt bij ons terecht wanneer je problemen ervaart in je functioneren op het werk of privé. Wij helpen mensen onder andere met:

Wij zijn senior coaches

 • Bijna 30 jaar werkzaam als coach
 • Ruim 2000 mensen gecoacht
 • Van medewerker tot directeur

Wij bieden een Tevredenheidsgarantie: ben je niet tevreden over de coaching? Dan krijg je van ons geen factuur.

Vraag naar de mogelijkheden

Ben je op zoek naar een coach in Nijmegen of omgeving? En wil je in een vrijblijvend gesprek onderzoeken of wij iets voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons.

Stuur ons een mailtje! Bel ons nu!

Online coaching

Met online coaching kun je vanaf elke plek die jou uitkomt je coachingsgesprekken voeren. Kijk hier voor meer informatie: online coaching

Kosten coaching

14535excl. BTW
 • Per uur

Kosten coaching zakelijke klant

De kosten voor coaching zijn € 145,35 per uur. Voorafgaand aan het coachingstraject maken we samen afspraken over het aantal sessies en de duur van de sessies.

Aftrekbaarheid van de kosten

De kosten voor coaching zijn voor werkgevers aftrekbaar. In de praktijk betekent dit, dat de kosten voor coaching uitkomen op ongeveer € 70 per uur.

Kosten coaching particulieren

Kijk op deze pagina voor het tarief dat wij hanteren voor particulieren.

Mariëlle Damoiseaux

Coach Nijmegen

Ik ben Mariëlle Damoiseaux, coach Nijmegen

Als coach vind ik het prachtig om mensen te begeleiden in een proces naar meer zelfkennis, rust en zelfvertrouwen, bij het zoeken naar een andere invulling van hun werk of bij het ontwikkelen van hun competenties. Het is mooi om te zien wanneer we er samen in slagen om een doel te halen.

Mijn achtergrond als arbeids- en organisatiepsycholoog is voor mij belangrijk als basis voor mijn werk. Ik gebruik graag de inzichten uit de positieve psychologie in mijn coaching, omdat onderzoek en de praktijk aantonen dat dat succes oplevert in verander- en ontwikkeltrajecten. Dat betekent onder andere:

 • Niet zozeer focussen op het verminderen van klachten, maar bepalen hoe je hiermee wilt omgaan.
 • Vaststellen wat je goed kan en waarin je succesvol bent om dat nog meer in te zetten in wat je wil bereiken.

Organisaties waarin ik coach zijn vaak al lang klant bij me. Ik vind dat prettig omdat ik de context van iemands werk wil kennen, zodat ik beter begrijp wat helpt en wat niet om in het werk stappen te zetten. Coaching heeft in mijn ogen vooral effect door wat je er in het echte leven (je werk) mee doet. Ik richt me daarom niet alleen op inzicht, maar ook sterk op wat je met dat inzicht in het echte leven gaat doen.

Albert van Veen

Coach Nijmegen

Ik ben Albert van Veen, coach Nijmegen

Mensen typeren mij als een vriendelijke, betrokken coach die, als dit nodig is, stevige vragen niet uit de weg gaat. Maar altijd met respect. Mijn achtergrond als arbeids- en organisatiepsycholoog vormt een belangrijke basis voor mijn werk als coach.

Ik houd van mijn werk; ik vind het fijn om mensen te kunnen helpen bij het werken aan hun (werkgerelateerde) vragen. Bijvoorbeeld bij het leren om meer ontspannen om te gaan met lastige situaties thuis of op het werk, effectiever leiding te geven, in bepaalde omstandigheden minder onzeker te zijn, daadkrachtiger te worden of juist sensitiever.

Ik heb de ervaring dat mensen vaak wel over de juiste competenties of vaardigheden beschikken, maar dat het soms niet helemaal lukt om deze in bepaalde situaties goed te gebruiken. In de coaching ligt de nadruk daarom vaak niet op het leren van nieuwe vaardigheden, maar op het ontdekken wat nodig is om in die situaties de juiste competenties goed in te kunnen zetten.

In de afgelopen 25 jaar hebben wij meer dan 2000 mensen gecoacht

Het traject bij Mariëlle heb ik als zeer positief ervaren. Het gaf me meerwaarde voor de items waar ik mee bezig ben in deze fase van mijn carrière/leven.

De sessies waren intensief voor de geest, maar gaven een positief gevoel en energie. Door dit traject heb ik een beter zicht op mijn positieve eigenschappen, meer geloof en vertrouwen in mijn eigen kunnen en meer energie en durf.

Bram de Mol, 24 september 2019
Senior Controler

Door de coach-gesprekken met Albert en middels de opdrachten die ik meekreeg, ben ik tot diverse inzichten gekomen over mijzelf als persoon, mijn brein, heb ik mijn alter-ego leren kennen en heb ik zicht gekregen op diverse communicatiepatronen. Albert weet goed tot de kern te komen waardoor ik ben gaan inzien waarom ik handelde zoals ik deed, herken ik bij mezelf alsook bij anderen bepaald gedrag en kan ik mijn handelen, mijn gedachten en mijn wijze van communiceren beter sturen. Om hier bewust van te blijven, reflecteer ik met regelmaat.

Ook heb ik een loopbaanonderzoek met Mariëlle gedaan. Hierdoor heb ik zicht gekregen op mijn drijfveren, mijn carrièrewaarden en heeft Mariëlle me laten inzien waar mijn kwaliteiten liggen. Daarnaast heb ik echt ervaren en daarmee geleerd om te vertrouwen op mijn onderbuikgevoel.

Beide trajecten hebben eraan bijgedragen dat ik weer goed in mijn vel zit, vol energie aan het werk ben in een prettige omgeving. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Voor Mariëlle,

Dankzij je begeleiding kijk ik positiever naar mezelf, zie ik meer mogelijkheden en sta ik meer open naar de toekomst. Veel geleerd dus, en door je persoonlijke benadering ook op een heel prettige manier. Dank!

Ruud van de Plassche, november 2019

De coaching was mijn eigen initiatief. In het verbetertraject waarin ik zat, zei ik tegen mijn leidinggever: “We komen er samen niet uit. Ik heb daar externe hulp bij nodig”.

De eerste keer dat ik bij Albert binnen kwam was ik verbitterd, maar door het hele proces waar ik doorheen ben gegaan, ben ik die verbittering kwijtgeraakt en kon ik zaken achter me laten. Daardoor heb ik mijn oude werk netjes kunnen afsluiten en kon ik ook positief naar ander werk gaan zoeken.

Door de coaching hebben anderen gemerkt dat ik rustiger werd. Ik leerde weer om de tijd te nemen voor mijn collega’s die met een vraag aan mijn bureau kwamen en ik kon ze weer netjes en correct te woord te staan. Daar heeft met name het timemanagement mij bij geholpen. Dat heeft me ook geleerd om mijn tijd goed in te delen en te doseren.

Ik ben grootgebracht met knokkersmentaliteit: zo is het en zo doen we dat! Maar ja, dat werkt zo niet in de praktijk! Door het verhaal over de M en de W kon ik zien dat ik wel kan denken dat ik gelijk heb en dat ik het allemaal goed doe, maar dat een ander daar toch een andere kijk op kan hebben.

Wat heel belangrijk is voor mezelf, is dat ik door de coaching nu veel beter luister, vragen stel en doorvraag. Dat deed ik te weinig. Daardoor begrijp ik de ander nu beter en de ander mij ook.

Ik was er verbaasd over hoe snel Albert doorhad hoe ik in elkaar steek en dat hij mij zo snel begreep. Dat is belangrijk in het coaching traject. Wat hij dan zegt, komt niet kwetsend over, helemaal niet! Hij heeft een correcte manier om gevoelens en situaties te verwoorden en dit is niet veroordelend maar hij haalt juist het goede naar boven.

Ik raad anderen coaching aan als ze ergens alleen niet goed uitkomen. Ik kon wel met vrienden en familie praten over mijn situatie en ze hadden hier allemaal begrip voor, maar ik had toch het gevoel: ik sta er alleen voor… Door de coaching had ik dat niet: Albert begeleidde mij en hielp mij met mijn probleem. De knowhow die ik kreeg (Hoe ga je met gevoelens en situaties om? Hoe kijk je er tegenaan? Begrip krijgen voor anderen en voor andere meningen) was voor mij erg belangrijk. Ik werd door Albert gestimuleerd om zaken uit te proberen in de praktijk. Vervolgens bespraken we dat samen en kreeg ik feedback. De coach gaf me het gevoel dat ik er niet alleen voor stond.

Tilly Ariëns, 20 april 2018
Salarisadministrateur
Groesbeek 

Mijn leidinggevende bood mij coaching aan vanwege de problemen die ik had met het in de lucht houden van alle ballen. Omdat ik veel vertrouwen heb in mijn leidinggevende, en omdat Albert door iemand binnen de organisatie was aanbevolen, had ik over het coachingstraject voor aanvang geen enkele twijfel.

Albert is hartelijk en informeel. Dat zorgde voor een veilige en relaxte sfeer en het stelde me op mijn gemak. Wat ik heel sterk vond, was dat mij de ruimte gelaten werd voor het maken van keuzes. Albert is een empathische en charmante man en bovenal een prettige gesprekspartner die de juiste vragen stelt en verbanden (bloot)legt. 

Verrassend is een aantal inzichten die mij erg aan het denken hebben gezet. Deze inzichten hebben mijn denken en handelen in positieve zin veranderd. Door de coaching heb ik o.a. geleerd te relativeren en mijn waarden en normen in perspectief te zien. Verder stel ik nu minder strenge eisen aan mezelf en aan anderen. Ik voel beduidend minder druk, omdat ik mezelf minder druk opleg. Ik ben bewuster van mijn primaire taken. Privé en werk scheid ik duidelijker en dat geeft rust.

Mijn partner zegt dat ik sinds de coaching opener en meer in verbinding ben. Ook maak ik mijn gevoelens nu bespreekbaar.

Ik kan coaching beslist aanbevelen aan iedereen die worstelt met zichzelf, problemen ervaart op het werk en/of in de relationele sfeer. Het is heel prettig om je verhaal en gevoel te kunnen delen met iemand die hiermee professioneel omgaat.

Rutger van Veen, 23 maart 2018
Docent team Bouw, Infra en Interieur, ROC Nijmegen

Mijn leidinggevende gaf aan dat ik coaching kon gebruiken, maar ik had zo mijn twijfels. Ik dacht: als ik het kan gebruiken, zijn er ook wel anderen die coaching nodig hebben! Daarnaast had ik al ervaring met coaching, maar dat had toen helemaal geen effect op mij….

Toen ik eenmaal met Albert de coaching was begonnen, zag ik dat het me nu wel hielp. Voor de coaching kon ik echt lijden aan mijn negatieve gedachten en problemen. Jij hebt me bewust gemaakt van waar ik mee bezig ben en met verschillende methoden geleerd om mij niet meer zo te laten leiden door negatieve gedachten en problemen.

Ik ben daardoor vrolijker geworden, zowel op het werk als privé. Ook heb ik door de coaching op het werk en privé minder conflicten. En de pijn die ik bij spanning altijd voelde aan mijn borst, daar heb ik ook geen last meer van.

Ik raad jou sterk aan voor mensen die problemen ervaren op hun werk of privé, of last hebben van stress. Want je coaching werkt echt! Je scoort voor mij een 10.

A.S., 14 maart 2018
Administratief medewerker WMO en Jeugdzorg, gemeente Berg en Dal

Mariëlle bezit het vermogen om je met andere ogen naar jezelf en je manier van denken en handelen te laten kijken. Hierbij ontdek en leer je veel over jezelf.

Wat voor jou vanzelfsprekend leek te zijn blijkt niet altijd de beste manier van denken en handelen te zijn. Ze geeft je duidelijke inzichten in hoe het anders kan, op zo’n manier dat je deze nieuwe denkwijze gemakkelijk en positief oppakt en accepteert dat het zo ook kan en je echt verder helpt. Ik heb een grote persoonlijke groei doorgemaakt door haar training en ga nu anders om met moeilijke situaties waar ik in het verleden tegenaan liep.

​Ariejanne de Groot,
Senior Projectassistent, Raad voor Accreditatie, Utrecht

Ik heb van Albert tools gekregen om krachtiger en meer in balans te kunnen communiceren.

Door de coaching heb ik bepaalde situaties beter leren beoordelen, mijn eigen handelen en oordelen, en daardoor kan ik deze situaties nu weer met vertrouwen aangaan, dat voelt een stuk relaxter.

Miriam Kisters
Senior Communicatieadviseur, Gloedcommunicatie, Nijmegen

Albert is voor mij een prima coach geweest in een moeizame periode waarin ik bijna ben vastgelopen in mijn leuke, maar erg veeleisende baan. Op een professionele manier werkten we samen aan mijn, soms wat doorgeschoten ijver. Hij liet me inzien dat niet de ander, maar ik zelf de lat zo hoog legde. Hij leerde mij om de balans te zoeken tussen moeten, werken en genieten. Ik ervaar het als heel prettig dat hij voornamelijk de oplossingen in het heden zocht. Nog steeds stap ik af en toe in mijn valkuil maar grijp dan terug op het inzicht dat Albert mij in mijzelf gegeven heeft. Je kunt stellen dat ik door de coaching van Albert in ieder geval voor mezelf, maar ik denk ook voor anderen, een prettiger mens ben geworden.

​Joyce Lauret,
Subsidieadviseur Provincie Gelderland, Arnhem

Ik ken Mariëlle sinds 2009 vanuit mijn functie als Talent & Leadership Manager. Mariëlle en ik werken al jaren prima samen. Zij is een uitstekende coach voor een groot aantal van onze medewerkers gebleken. De evaluaties van de coaching van Mariëlle waren zonder uitzondering erg goed. Mariëlle levert maatwerk en is in staat met verschillende mensen en vraagstukken resultaat te halen. Sterk in haar aanpak is dat zij altijd afstemt met de leidinggevende en ook duidelijke terugkoppeling geeft na afloop van een coachingstraject. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach!


​Hans van Loon,
Human Resources Development Manager, SPIE Nederland, Breda

Mijn traject bij Albert heeft mijn managementskills flink verbeterd. Hij houdt een spiegel voor, is eerlijk en open en kan hard zijn zonder respectloos te worden. Dat is precies wat je nodig hebt in een coachingstraject waarin je werk aan je persoonlijke ontwikkeling.

Frank,
Samensteller Nieuws, Omroep West, Den Haag

Ik heb Albert als een zeer betrokken trainer/coach leren kennen. De kracht van Albert is zijn wetenschappelijke achtergrond gekoppeld aan een jarenlange ervaring als trainer/coach. Met deze schat aan ervaring was Albert tijdens de individuele coaching staat om heel nauw bij mijn vragen aan te sluiten. Ik kijk met zeer veel genoegen terug op de gesprekken met Albert die mij geholpen hebben om extra stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling te zetten. Centraal staat bij Albert de vraag wat wel kan en hoe en dus meer het creëren van de mogelijkheden in plaats van het wegnemen van de beperkingen.

Jörg Sauer,
Directeur / Adviseur arbeidsverhoudingen, VHP2, Eindhoven

Coach Nijmegen, maar ook landelijke actief

Omdat het voor een coachee niet fijn is om lang onderweg te moeten zijn voor afspraken met zijn coach, werken wij samen met coaches door het hele land. Deze hebben wij kritisch geselecteerd: de juiste opleidingen en hun senioriteit garanderen dat je bij hun goed terecht kunt met uiteenlopende werkgerelateerde vragen en problemen.

Mariëlle en Albert zijn werkzaam als coach Nijmegen en omgeving. Onze associés zijn onder meer werkzaam vanuit Utrecht, AmsterdamEindhoven, Groningen, Amersfoort en Gent (België).

Heb je vragen, bel ons dan op 024 397 8892

Coaching Nijmegen: onze opdrachtgevers

Wij hebben meerdere opdrachtgevers in Nijmegen en omgeving waarvoor wij regelmatig coachingsopdrachten uitvoeren. Wij werken onder andere voor de Gemeente Nijmegen, Synthon (Farmaceutisch bedrijf), ROC Nijmegen, Gloedcommunicatie (communicatie adviesbureau) en Pro Persona (zorginstelling).

Naast opdrachtgevers in Nijmegen werken wij ook voor organisaties die elders zijn gevestigd. Dit zijn bedrijven uit de zorg, de overheid, het onderwijs, de industrie en de zakelijke dienstverlening. Wij werk(t)en onder meer voor de Raad voor Accreditatie (Utrecht), Provincie Gelderland, Pivoton (Ede), Gemeente Boxmeer, Gemeente Berg en Dal, Zinzia Zorggroep (Wageningen), William Schrikker Stichting (Regio Zuid-Nederland), Vincent van Gogh (Venray), ROC Nijmegen, Stedelijk Gymnasium Nijmegen, Koning Willem I College (Den Bosch), Famostar (Velp), A.O. Smith (Veldhoven), NRF B.V. (Mill), KNGF (Amersfoort).


Werkgerelateerde coaching werkt!

In 2015 is door Jones c.s. een grote metastudie gedaan naar de effecten van werkgerelateerde coaching. Voor deze studie werden 17 onderzoeken geanalyseerd. Er waren in totaal 1.862 coachees bij betrokken. De conclusie was dat de coaching op de werkplek meetbaar positieve effecten heeft. Zo bleek dat de coaching had bijgedragen aan:

 • Meer zelfvertrouwen
 • Minder stress
 • Meer voldoening in het werk
 • Meer vaardigheden
 • Het halen van doelen
 • Meer productiviteit

Wat draagt bij aan de positieve effecten van werkgerelateerde coaching?

Uit het onderzoek van Jones c.s. blijkt dat de impact van werkgerelateerde coaching positief wordt beïnvloed door het hebben van kennis van de organisatie. Bij werkgerelateerde vragen is het voordeel van interne coaches, dat zij in de regel al kennis hebben van de interne omstandigheden. Daarom laten wij ons, als externe coaches, bij het intakegesprek goed informeren over de omstandigheden binnen de organisatie die relevant zijn voor de coachvraag.
Het voordeel van werken met externe coaches is, dat de vertrouwelijkheid beter gegarandeerd is.

Randvoorwaarden voor effectieve coaching in het algemeen

Het is niet verrassend dat het bij werkgerelateerde vragen belangrijk is dat de coach kennis heeft van de organisatiecontext. Maar wat zijn nu de randvoorwaarden voor effectieve coaching in het algemeen?

Uit onderzoek dat door De Haan c.s. is gedaan in 2011-2013 bleek dat de belangrijkste randvoorwaarde is, dat de relatie tussen de coach en de coachee goed is: er moet sprake zijn van een klik en van vertrouwen van de coachee in de coach.

Recenter onderzoek van De Haan en Burger bevestigt dat een goede klik relevant is, maar dat daarnaast de overeenstemming over de taken en over de doelen van de coaching misschien nog belangrijker zijn. Dat betekent dat, voordat gestart wordt met een coachingstraject:

 1. De coach en coachee eerst samen een goed beeld moeten hebben van wat het coachingstraject voor de coachee moet gaan opleveren;
 2. Het duidelijk is wat de coachee van de coach kan verwachten;
 3. De coachee weet wat hij in de loop van het coachingstraject zelf moet doen om zijn (ontwikkel)doelen te realiseren.

In het onderzoek wordt ook aangetoond dat het succes van een coachingstraject afhangt van het vermogen van de coach zich leven in de coachee en van de mate waarin hij onbevooroordeeld en met een open houding de gesprekken met de coachee kan voeren.

Het belang van de onderzoeksresultaten

Het belang van de onderzoeksresultaten zit hem niet in de aard van de uitkomsten: deze zijn niet echt verrassend. Maar toch vind ik ze om verschillende redenen nuttig. In de eerste plaats omdat het buikgevoel hiermee met objectief onderzoek is bevestigd. In de tweede plaats omdat het een checklist oplevert waarmee iemand die een coach zoekt verantwoord kan beoordelen: is deze coach voor mij een goede coach?

Checklist voor het beoordelen van jouw eventuele coach:

 • Geeft deze coach er blijk van dat hij de situatie, waarin ik aan de slag moet gaan met wat ik wil ontwikkelen en leren, goed begrijpt?
 • Voel ik een klik met deze coach?
 • Heb ik alle vertrouwen in deze coach? komt hij op mij competent en betrouwbaar over?
 • Heeft en geeft deze coach een helder beeld van wat de resultaten moeten zijn van het coachingstraject?
 • Heeft deze coach mij duidelijk gemaakt wat ik van hem gedurende het coachingstraject kan verwachten?
 • Heeft deze coach mij duidelijk kunnen maken wat ik zelf moet doen om het coachingstraject tot een succes te maken?
 • Voel ik me door deze coach goed en snel begrepen, of ervaar ik dat hij moeite heeft om zich in te leven in voor mij belangrijke zaken? 
 • Voel ik me tijdens het intakegesprek door deze coach kritisch beoordeeld, of ervaar ik een open houding?


 


Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen

In onze praktijk als coach in Nijmegen krijgen wij veel verschillende vragen. Een van de vragen die ons veel worden gesteld is: hoe krijg ik meer zelfvertrouwen? Niet vreemd als je je realiseert dat 20% van de Nederlanders bijna dagelijks veel last heeft van gevoelens van onzekerheid!

Het goede nieuws is dat uit onderzoek naar voren komt dat werken aan meer zelfvertrouwen en daardoor minder last hebben van onzeker zijn, heel goed mogelijk is. Die ervaring hebben wij als coaches in onze praktijk ook. Wanneer wij werken met mensen die zich onzeker voelen, maken wij vaak gebruikt van de RET (Rationeel-Emotieve Therapie). De RET is ontleend aan de cognitieve gedragstherapie en is een bewezen effectieve methode bij allerlei klachten rondom stress, spanningsregulatie, faalangst, sub-assertiviteit, sociale angst en burn-out (DeAngelis, 2008; Chamberlin, 2008; Engelhard, Arntz & Kindt, 2011, blz. 289 - 315).

Wij hebben niet alleen ervaring met vragen rondom onzekerheid, maar werken ook veel met mensen die bijvoorbeeld hun persoonlijke effectiviteit willen vergroten, hun perfectionisme onder controle willen brengen of hun samenwerking met collega's willen verbeteren.


Wil je vrijblijvend kennismaken met één van de coaches, of heb je vragen, neem dan gerust contact op met ons: 024 397 88 92