Bij een online of e-assessment gebeurt hetzelfde als bij een live assessment: we nemen psychologische vragenlijsten af, doen tests en assessmentopdrachten, maar nu volledig in een online omgeving. Het programma kan heel uitgebreid of beknopt zijn. Dat hangt af van de vraag van de opdrachtgever: wil je alleen iets weten van de capaciteiten of het niveau van een deelnemer? Of ben je geïnteresseerd in informatie over persoonlijkheid, leiderschap of motivatie? Het online assessment-programma stellen we altijd op maat vast. Een assessment kan bestaan uit: vragenlijsten over persoonlijkheid, over carrièrewaarden of drijfveren, over leiderschapsstijl, samenwerkingsstijl, interesses enzovoorts. Daarnaast nemen we ook capaciteitentests of intelligentietests af, soms ook games of situational judgement tests, webcamtests enzovoorts.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons!
024 3978 892 info@MD-act.nl

Verschillende soorten online assessment

Het e-assessment als onderdeel van een live assessment

In de live assessments van MD-act zit altijd een online assessment. Vóór het live assessment op locatie vult de deelnemer thuis al online vragenlijsten in, bijvoorbeeld rond persoonlijkheid of carrièrewaarden. Tijdens de assessmentdag op locatie bespreken we de uitkomsten en doen we daarnaast live rollenspel, interviews en aanvullende tests of opdrachten. Een psycholoog begeleidt de deelnemer tijdens het assessment, beoordeelt en doet verslag van de resultaten en de beoordeling daarvan aan de deelnemer en de opdrachtgever.

Assessment op afstand: E-assessment als onderdeel van het video-based assessment

Sinds de opkomst van het bellen en vergaderen via video conference is video-based assessment of assessment met videobellen steeds gewoner geworden. Hierbij komt een videocall in de plaats van het live assessment. In het uitgebreide videogesprek gebeurt alles wat we normaal op locatie doen: de rollenspellen, interviews met de psycholoog en de aanvullende opdrachten of tests. Net als bij het live assessment begeleidt de psycholoog het gehele proces en zorgt die ook voor de terugkoppeling en rapportage van de resultaten en het advies aan de deelnemer en de opdrachtgever.

Het e-assessment als stand-alone assessment

Een aparte vorm van online assessment is assessment zónder tussenkomst of begeleiding van de psycholoog tijdens het assessment. In deze vorm doet de deelnemer thuis online alle tests en vragenlijsten en de uitslagen worden in een automatisch gegenereerd rapport opgeleverd. Een psycholoog is niet betrokken bij de afname of interpretaties van de tests of vragenlijsten, wel bij de samenstelling van het programma in overleg met de opdrachtgever. Deze vorm van assessment leent zich uitstekend voor selectieassessment bij grotere groepen deelnemers. Met een relatief kleine investering kunnen uit een grote groep de meest passende kandidaten geselecteerd worden. Daarna kan in een tweede selectiestap een preciezere keuze gemaakt worden met bijvoorbeeld een aanvullend live of video-based assessment. Ook als start van een groepstraining of -opleiding kan een stand alone e-assessment interessant zijn.

Hoe ziet een online assessment bij MD-act eruit?

Bij MD-act is een online assessment vaak onderdeel van een video-based of live assessment. Naast de tests of vragenlijsten is er dus ook een ontmoeting met de psycholoog die de deelnemer begeleidt. Die psycholoog licht uiteindelijk de resultaten van het assessment toe en brengt op basis van die resultaten een advies uit. Of het assessment live of met inzet van een video call plaatsvindt bespreken we samen. In de video call maken we gebruik van een gebruiksvriendelijke en goed beveiligde omgeving.

Voor een stand-alone assessment (e-assessment) kan je natuurlijk ook bij ons terecht, alsook voor een ontwikkelassessment.

Ontdek meer van onze online diensten

Een e-assessment en online assessment zijn niet de enige online diensten die wij aanbieden. Je kunt bij ons ook terecht voor online coaching of online loopbaanbegeleiding. Online coaching of loopbaanbegeleiding is goed te combineren met face-to-face coaching. Het is maar net wat jij het fijnst vindt.

Wil je weten hoe de verschillende vormen van online assessment eruitzien in de praktijk, neem dan gerust contact op en bel naar 024 3978 892. Wij helpen je graag verder.